TRABZON'DA ŞEB-İ ARUS

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüğlu, Kudüs’ün yeniden İslam idaresine kavuşmasıyla barış şehri olacağını söyledi. Hz. Mevlana’nın ölümü ‘düğün gecesi’ olarak nitelendiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 774’üncü yıl dönümü nedeniyle burada beraberiz. O, bu dünyadan ayrılmasını Allah ile kavuşmak, şebi arus, düğün gecesi olarak nitelendirmiş” dedi.

Şeb-i Arus Programı’nda Prof. Dr. Mustafa Karakaş sohbetiyle katılımcılarla birlikte oldu. Programda Türk tasavvuf musikisi sanatçısı Sedat Uçan tarafından ilahi konseri gerçekleştirildi ve sema gösterileri yapıldı.

Gecede, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumlarının yetkilileri, siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105