Trabzon Meclisinde gergin anlar

21.11.2017 Salı günü yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katılmadığı toplantıda 4 madde meclis gündemine geldi. İtirazların görüşüldüğü sırada Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun sözleri salonda gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

Başkan Bıçakçıoğlu’nun sözleri sonrasında Cahit Erdem ve Ali Fikri Cinel söz aldı. Erdem ve Cinel'in konuşmalarının ardından Türkay Güdü’de söz aldı. Son olarak yeniden söz alan Başkan Bıçakçıoğlu daha önce imar planlarına yapılan itirazların tutanaklarının ilçede insanlara gösterildiğini iddia ederek bu durumun spekülasyonlara neden olduğunu söyledi. Bıçakçıoğlu'nun bu sözleri üzerine Türkay Güdü "eğer tutanakları gösterdiysem şerefsizim" dedi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Büyükşehir yasasından önce Beşikdüzü’nde iki tane belde vardı. 5 binlik planda bu iki beldede değişiklik olmadı. Oğuz ve Yeşiköy beldelerinde değişiklik yapıldı. Beşikdüzü’nde 781 adet itiraz oldu. Burada yapılan tutanaklar itiraz sahiplerine gönderilirken Bu tutanaklarda Cahit Erdem, Ali Fikri Cinel ve Türkay Güdü’nün red oyu verdiği yazmaktadır. Bunu halkın karşısına geçip benim vicdanım rahat, ben mecliste bu planlara ret oyun verdim demek bir yerde suiistimal. İyi niyeti temsil etmiyor Burada alınan her bir kararda AK Parti mensubu olarak ve Büyükşehir belediye meclis üyesi olarak sorumluluğumuz var. Belediye olarak 15 yere itiraz ettim. Maalesef komisyonumuz haklı gerekçe ile ben tek kişiyim komisyonda bu işi bilen 5 arkadaş var benim karşımda. Görüşüyoruz, Tartışıyoruz ama netice olarak komisyondan gelene rıza göstermek zorundayım. Beşikdüzü merkezde spekülasyonlara sebebiyet veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir daireye bir otopark getiriyor. O zaman Beşikdüzü’nde 100-200 metre arsası olanlar nasıl yapacak. Demek k,i birleşecekler. Burada 18 uygulaması yapılarak münferit olan mağduriyetler giderilir. Bizim daha önce yapılmış olan 18 uygulamasının yapıldığı bölgelere dokunmadık. Sadece yol geçtiyse dokunulmuştur. Bunları açıklamak istedim dedi” dedi.

CHP'li meclis üyesi Cahit Erdem itirazlar görüşülürken 'Toplu olarak değil parsel parsel olarak görüşelim. Bazı parsellere evet bazı parsellere hayır diyeceğimiz konular var. Bunları göremediğimiz için bu oylamayı yaptık. Ne kadar doğru yaptığımızı belediyenin itirazları sonrasında görebiliyoruz. Bundan dolayı bire bir görüşüyoruz. Orada karar veriyoruz. Aslında revizyonun genelinde böyle yapmamız gerekiyordu. Onun için o oyu kullandım. O öyle değil bu böyle değil. Gelecek buraya parsel parsel bakacağız ona göre oyumuzu vereceğiz. Sokakta konuşulan şeyleri buralara taşımanın anlamı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Cahit Erdem’in ardından söz alan Ali Fikri Cinel, “Orhan Başkan olayı biraz kişiselleştirdi. Burada parti ayağı, biz burada ret oyu vermişiz. Kamuoyunda vicdanım rahat diyormuşuz. Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir duyum aldıysa yanlış aldı, hiç almadıysa yalan konuşuyor. Beşikdüzü Belediyesinde yaptığımız büyük projelerde hepsinde oy birliği ile verdik. Yaptığımız itirazlarda öyle inceleyelim ki büyükşehirden geri dönmesin, veya mahkeme verildiğinde dönmesin. Bu planlamada önümüze bir takım şeyler geldi. 18 madde uygulanan bütün alanlar insanların yaşam alanları.. Kendisiyle bu görüşüldü. Daha sonra bu hale geldi. Burada bizi suçlaması beni üzmüştür.. Böyle bir suçlamaya müstahak olmadığımı biliyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Türkay Güdü, “Hayır oyu verdim. Yeşilköy Belediyesi, Beşikdüzü’nün uhdesine geçtikten sonra Yeşilköy Belediyesinin 1/1000 uygulamasını yapan o zaman ki belediye başkanı askıya çıkmadığı için, hiç kimsenin haberi yok. Köyde otogar yapılır mı? Onun yapmış olduğu yanlışları, otogar diye koyduğu yanlışları bizim Belediye Başkanımız alsın, otogarın ne işi var deyip müdahale edebilseydi o insanların itirazları kabul edilebilseydi ben vicdani olarak buna evet derdim” dedi.

Beşikdüzü belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Güdü’nün sözleri üzerine, “Oğuz ve Yeşilköy Belediyelerinin imar planlarını, bizden önce ki planlarında kalem oynamamıştır. O gelen kağıtları sağda solda gösterip vicdanen rahatız demişsiniz. O gelen kağıtları sağda solda gösterip vicdanen rahatım dediniz Türkay bey” dedi.

Güdü ise, “Ben kimseye kağıt göstermedim. Gösterdiysem şerefsizim.. Eğer gösterdin diyorsan, göstermiş olan şerefsizdir. Sende sözünün arkasında dur. Hayatımda yalan yoktur” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.