Trabzon Valiliği'nden önemli duyuru!

72 saat...

Trabzon Valiliği kişisel hijyen malzeme atıklarının toplanması ile ilgili duyuru yaptı.Trabzon Valiliği, maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının toplanması ile ilgili duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda gündelik hayatta kullanımı artan maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının biriktirilmesi ve atık toplama sistemine verilmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir genelge yayınlanmıştır.

Bu kapsamda;

1- Vatandaşlarımızın kullandığı maske, eldiven, mendil gibi atıklar yırtılmaya dayanaklı çöp poşetlerinde küçük miktarlar halinde biriktirilmelidir.

2- Bu poşetlerin ağzı sıkıca bağlanarak yırtılma riskine karşı ikinci bir torbaya konulmalıdır.

3- Atık torbaları virüsün hayatta kalma olasılığını en aza indirmek için 72 saat bir oda veya balkonda bekletilmelidir.

4- Bu sürenin bitiminde atık torbaları belediyenin atık toplama saatinden kısa bir süre önce çıkarılarak evsel atık kapsamında bertaraf edilmek üzere belediyeye teslim edilmelidir.

5- Kullanılan maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyenmalzeme atıkları kesinlikle diğer evsel atıklarla birleştirilmemeli ve çevreye atılmamalıdır."

Anahtar Kelimeler:
TrabzonçevreCOVID
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.