Trabzon’da evde kimin sözü geçiyor

Trabzon halkına Karadeniz evlerinde kimin sözü geçer diye sorduk. Alınan cevaplara göre çoğunluk evde eşit haklara sahip olduklarını söyledi. Trabzonlu Hüseyin Çelik, evde eşinin hakları olduğunu kaydetti. Çelik, “Kadının da hakları vardır erkeğinde hakları vardır. Bizim evde zaman geliyor hanımın zaman geliyor benim istediğim oluyor. Yani bizde aile reisi gibi bir durum yok. Eşitiz.” dedi. Evinde demokrasinin işlediğini belirten Halil İbrahim Sunguroğlu ise, “Benim evim de eşitlik var. Biz de her şey demokrat.  Onun bunun sözü geçer diye bir şey yok hepimizin sözü aynıdır. Ne benim eşimden ne de eşimin benden üstünlüğü var.  Her şeye beraber karar veririz. Çocuklarıma bile bazı şeyleri danışırım.” değerlendirmelerinde bulundu.

O BİR KERE ELİN KIZI

Evde kendisinin sözü geçtiğini söyleyen kent sakini Haydar Üçüncü, “Bizim evde benim sözüm geçer hanımın sözü geçme geçmez. Önce evin temeli biziz. O dışarıdan gelmedir.” şeklinde konuştu. Eşinin ne kadar çalışsa da kendisinin yerini alamayacağını savunan Üçüncü, “Kadının da sözü geçer, onu da yabana atamazsın ama evin büyüğü ben olduğum için bana sormadan bir şey yapmaz. Bir yere de gitse bana sorar.” diye konuştu. Ailesinde eşitlikten yana olduğu dile getiren Mustafa İleli ise, evlerinde yüzde 60 kendi sözünün yüzde 40 eşinin sözünün geçtiğini belirtti.

“HERKESİN EVİNDE KADINLARIN SÖZÜ GEÇER”

Ailede son sözü erkeklerin söylediğini öne süren vatandaşlara tepki gösteren Hasan Söğüt ise, “Hepsi yalan söylüyor. Yalan hepimizde kadınların sözü geçiyor. Benim evimde benim sözüm geçer, herkesin evinde kadınların sözü geçer.” diye konuştu. Karadeniz erkeklerinin medyada lanse edildiği gibi sert bir yapıda olmadığı belirten Said Mutlu da, eşleriyle birlikte karar aldıklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonKaradenizYalan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.