Trabzon’da seçim kazanı kaynıyor... Listelerde kimler olacak?

AK PARTİ'DE LİSTEDE KİMLER OLACAK?

Trabzon'da seçime sayılı günler kala milletvekilleri aday adayı furyası yaşanıyor.Listelerde kimin yer alacağı merak ediliyor. AK Parti Trabzon İl Başkanlığına yapılan resmi başvurular 61'e ulaşırken, kulislerde kulaktan kulağa bir bakanın liste başında yer alacağı konuşuluyor. Musatafa Varank güçlü aday olarak görülürken, listede kadın adayın ismi ise Ayşe Sula Köseoğlu olarak ön plana çıkıyor. Listede sürpriz isimlerin yer alabileceği belirtilirken. Milletveki Ayvazoğlu ile Kadın Kolları Başkanı Sürmen'in listelerde yer almayacağı ifade ediliyor. Ayvazoğlu ve Sürmen'in arasında bir süre önce yaşananlar genel merkez tarafından rapor edildiği ileri sürüldü. Bu arada Muhammet Balta'nın yeniden listede yer alacağı gelen bilgiler arasında.Muhammet Balta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vezgeçmeyeceği isim olarak gösteriliyor. Kentin ve özellikle Büyükliman havzasının ağabeyi olarak ön plana çıkması en büyük etkenlerden biri.Ayrıca kulislerde Salih Cora ve Vehbi Koç'un listede yer alacağı konuşuluyor.

CHP’DE EN GÜÇLÜ ADAY SUİÇMEZ

CHP’de ise milletvekili aday adaylığına yoğun ilgi görülüyor. CHP'de liste başı olarak Sibel Suiçmez olacağı ileri sürüldü. Milletvekili Kaya'nın Muharrem İnce'ye yakın olduğu gerekçesiyle liste başı olma şansını yitirdiği kulislerde kulaktan kulağa dolaşıyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İamamoğlu'nun Trabzon ile ilgili görüş bildirmesi bekleniyor.  

İYİ PARTİ’DE PEŞ PEŞE İSTİFALAR

İYİ Parti Trabzon'da liste başı kim olacak? Hüseyin Örs mü Yavuz Aydın mı? Genel merkezin desteğini alan Aydın, çalışmalara başladı.Aydın'ın Trabzon'a çok güçlü geldiği ve liste başı olacağı ileri sürüldü. İYİ Parti, son dönemde ivme yitiren MHP'nin oyları peşine düştü.

MHP'DEN ADAYLIĞINI KOYDU 

MHP Trabzon eski İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, milletvekili aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. MHP’li Tarım'ın birirnci sırada yer almaması durumunda genel merkezin Ankara'dan bri ismin lite başı yapması beklendiğiyönünde genel bir kaanat oluşturuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.