Tünel Akvaryum balıkları tanıtacak

Başkan Genç, kazı işlemleri tamamlanarak ışığın göründüğü tüneli ziyaret etti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kazma işlerinin sonuna gelinerek ışığın göründüğü Tünel Akvaryumu yerinde inceledi. Akvaryum kısmıyla ilgili firmalarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Genç "Tünel Akvaryumu, turizm çeşitliliğini artırmak, deniz canlılarını vatandaşlarla buluşturmak ve yeni cazibe mekânları oluşturmak için inşa ediyoruz. Deniz kenti Trabzon'da bir akvaryumun olmaması büyük bir eksiklikti.” dedi.

Vatandaşlarımız maalesef birkaç balık türü dışında deniz canlılarını yeterince tanımıyor. Bu durum da adı balıkçılıkla, denizle anılan sahil kenti Trabzon'a hiç yakışmıyordu. Tünel Akvaryum tam da bu eksikliği giderecek vatandaşlarımızla deniz canlılarını buluşturacak bir proje niteliğinde. Aileler çoluk-çocuk Tünel Akvaryumu gezerek deniz canlılarını yakından görme ve tanıma fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.

Projeyi; tünel açma, mekanik ve işletme kısmı olmak üzere üç etapta hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Genç “Tünel Akvaryum'un işletilmesi konusunda henüz bir karara varmadık. Burada iki seçeneğimiz var. Belediye olarak ya kendimiz işleteceğiz ya da belli bir bedel karşılığında özel sektöre devrini yaparak işletilmesini sağlayacağız. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra belediyemiz için en uygun olan, en ekonomik olan modelde karar kılacağız.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.