Turizmde algı oluşturuyorlar

TRABZON İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ayasofya, Sümela ve Trabzon Şehir Müzesi’nde devam eden restorasyon çalışmaları ile ilgili yanlış bir algı oluşturulduğunu söyledi.

TRABZON’A HAKSIZLIK EDİYORUZ

Restorasyon çalışmalarının doğal bir süreç olduğunu belirten Müdür Ayvazoğlu “Netice de bu kıymetli kültürel hazinelerimizi geleceğe aktarmamız gerekiyor. Restorasyon yapılmadan sonraki kuşaklara nasıl devredilecek. Trabzon’da ‘o kapalı, bu kapalı’ diyerek yanlış bir imaj oluşturuluyor. Biz kapalı değiliz. Sümela’da kapalı değil. Geçen yıl 300 bin insan ziyaret etti. Kapalı bir yere 300 bin insan niye gelsin? 148 ülkeden yabancı şehrimizi ziyaret etmiş. Şehrimize haksızlık ediyoruz bence. Restorasyonları daha hızlı bitirmek için uğraşıyoruz. Derdimiz her yerde Trabzon’u en iyi şekilde tanıtmak” ifadelerine yer verdi.

SÜMELA MAYIS’TA AÇILIYOR

Sümela ile ilgili önemli açıklamalar yapan Müdür Ayvazoğlu, Sümela’nın sezonunda açılacağını söyledi. Ayvazoğlu “Sümela’da bizim için önemli olan can güvenliği sağlayacak, hayati tehlikeyi bertaraf edecek bir çalışma yapmamızdı. Onu da yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah Mayıs ayında birinci bölümümüzü açıp, insanları içeriye alacağız. Sümela sezonda açılacak” dedi.

ŞEHİR MÜZESİNİN ETRAFI YENİLENİYOR

Trabzon Şehir Müzesinin ne zaman açılacağı ile ilgili de açıklama yapan Ayvazoğlu “Trabzon Şehir Müzesi etrafın belediyemiz tarafından kamulaştırmaya alındı. Karagöz meydanı diye isimlendirilen meydanın oluşumları tamamlandığında Trabzon Müzemizde etrafıyla birlikte daha ferah bir ortama kavuşacak ve daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.             

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.