AVRUPA’DA İLK!

Trabzonspor’un, Yunan ekibi AEK ile yapacağı karşılaşma ilginç olacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda AEK ile eşleşen Trabzonspor, Avrupa tarihinde ilk kez bir Yunanistan takımıyla karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar Avrupa sahnesinde 30 farklı ülkenin takımlarıyla karşılaşan bordo-mavililer, tarihinde de ilk kez bu platformda bir Yunanistan ekibiyle oynayacak.

Trabzonspor, Avrupa'da 16 maç ile en çok İtalyan takımlarıyla karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, İspanya temsilcileriyle de 13 müsabakaya çıktı. Bugüne kadar Avrupa'da 127 maçta sahaya çıkan Trabzonspor, 49 galibiyet, 33 beraberlik ve 45 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, attığı 166 gole karşılık ise kalesinde 169 gol gördü. Trabzonspor, kulüp tarihinde Yunanistan'dan sadece 1 oyuncuyu kadrosuna kattı. Bordo-mavililer, bu transferi savunma oyuncusu Avraam Papadopoulos ile gerçekleştirmişti.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu gol açısından kısır başladı

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan 9 karşılaşmada toplam 18 gol atıldı. 18 takımın mücadele ettiği ligin ilk haftasında oynanan 9 karşılaşmada futbolseverler toplam 18 gol izleme fırsatı buldu. Bu gollerin 12'sini yabancı futbolcular atarken, yerlilerden ise 6 gol geldi. Fenerbahçe'den Emre, Kasımpaşa'dan Aytaç, Sivasspor'dan Mert ve Emre, Denizlispor'dan da Recep takımlarına skor anlamında katkı sağlayan Türk oyuncular oldu.

2019-2020 sezonunun ilk haftasında atılan 18 gol, geride kalan son iki sezonun 1. haftalarındaki gol sayılarının gerisinde kaldı. 2018-2019 sezonunun söz konusu döneminde bu sayı 29'ken, 2017-2018'de de 26 kez ağlar sarsılmıştı. Yeni sezonun ilk haftasında atılan 18 golün tamamı farklı isimlerden geldi. Ligin ilk haftasında hiçbir futbolcu 2 veya daha üstü gol kaydedemedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.