Diabate, resmen Trabzonspor'da

İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City, Malili hücum oyuncusu Fousseni Diabate’nin Trabzonspor’a transfer olduğunu duyurdu. Trabzonspor da oyuncu için Leicester City ile 1 milyon 573 bin Euro'luk sözleşme fesih bedeli karşılığında anlaşma sağlandığını ve Diabate ile de 3+1 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirdi.İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City, Malili hücum oyuncusu Fousseni Diabate’nin Trabzonspor’a transfer olduğunu duyurdu. İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki futbolcunun Trabzonspor ile sözleşme imzaladığı belirtildi. 2018-2019 sezonunun ikinci yarısında Sivasspor’da forma giyen Diabate, geçen sezon da kiralık olarak Fransız ekibi Amiens’te oynamıştı.

Leicester'a fesih bedeli ödendi

Trabzonspor da oyuncu için Leicester City ile 1 milyon 573 bin Euro'luk sözleşmes fesih bedeli karşılığında anlaşma sağlandığını KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirdi.Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Fousseni Diabate'nin kulübümüze transferi konusunda, Leicester City Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Leicester City Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 3(Üç) taksit halinde toplam 1.573.170.-EUR ödenecektir. Ayrıca, Leicester City Kulübüne; Futbolcunun bir başka kulübe transfer olması veya kiraya verilmesi durumunda elde edilen transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının %15'i, ödenecektir" ifadelerine yer verildi.

Diabate'ye 3+1 yıllık sözleşme | İşte alacağı ücret!

Trabzonspor, Diabate ile 3+1 yıllık sözleşme imzalarken oyuncunun alacağı ücret ise şu şekilde açıklandı:

"Profesyonel futbolcu Fousseni Diabate ile opsiyon hakkı kulübümüze ait olmak üzere 3+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya;

2020/21 futbol sezonu için 1.000.000.-EUR garanti ücret,

2021/22 futbol sezonu için 1.000.000.-EUR garanti ücret,

2022/23 futbol sezonu için 1.000.000.-EUR garanti ücret,

Opsiyon hakkının kulübümüz tarafından kullanılması halinde;

2023/24 futbol sezonu için 1.050.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %10'u ödenecektir"

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporLeicester City
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.