Gaziantep FK-Trabzonspor maçının hakemi Fırat Aydınus'a tepki!

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor, Gaziantep FK deplasmanına konuk oldu. 64. dakikada Campi'nin golüyle öne geçen Trabzonspor, 90+3'te Alexandru Maxim'in penaltıdan kaydettiği golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Mücadelede verdiği kararlarla tepkilere sebep olan hakem Fırat Aydınus için spor yazarları sert ifadeler kullandı.

 İşte o yazılar...

ZEKİ UZUNDURUKAN-YİNE CAYIR CAYIR YAKTI AYDINUS!

Fırat Aydınus yine yaptı yapacağını... Ey TFF, uyan artık uyan! Türk futbolu elden gidiyor, gemi batıyor! Film gibi izliyorsunuz ortada dönen dolapları! Helal olsun sana MHK! Eserini poster yapıp makam odanın duvarına as istersen Sayın Başkan Serdar Tatlı!

Oysa hep yazdım durdum! A Spor'da söylemekten artık ben utanır oldum. Bu hakemlerin yüzü bile kızarmadı! Yine sahnede hep onlar var! Çünkü koltuktaki değişiyor! Ama meşin yuvarlağın gömüldüğü bataklık kurutulmuyor! Böylesine facia hatalar yapan VAR ekibi ve Fırat Aydınus gibi adeta yakıp, yıkan hakemler olduğu sürece Türk futbolunun geldiği noktayı konuşur dururuz. 'Neden Ukrayna'ya geçildik, neden İskoçya ile aramızda 25 puanlık fark kaldı' diye!

"MASAYA YUMRUĞUNUZU VURUN DEDİM"

Türk futbolunun adeta canına okuyan Fırat Aydınus gibi hakemler olduğu sürece boşuna transfer yapıp, milyon Euro'ları sokağa atıyorsunuz ey Başkanlar! Ben sizlere ne dedim durdum! 'Kulüpler Birliği'nde ortak karar alın. Bu hakemleri istemiyoruz. MHK Başkanı'nı değiştirmek çözüm değil. Tonlarca para verip kurduğumuz dev kadroları rakipler değil, hakemler yerle bir ediyor' diye masaya yumruğunuzu vurun dedim.

"FIRAT AYDINUS CAYIR CAYIR YAKTI TRABZONSPOR'U"

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış. Kötü olan hep ben oldum. Alın size acı bir fatura daha! Geçen sezon tam 14 maçta hakem kurbanı olan Trabzonspor, bu sezon da daha ligin 4. haftasında 2. kez hakem kurbanı oldu. Hem de dün adeta cayır cayır yaktı Trabzonspor'u Fırat Aydınus! Maçın uzatma anlarında Gaziantepsporlu Andre Sousa'nın koluna çarpan topta net penaltıyı VAR neden görmezden geldi ya da doğru düzgün izlemedi? Fırat Aydınus da öylesine dinledi VAR'daki Abdülkadir Bitigen'i, gidip izlesene ey Aydınus? Yoksa işine mi gelmedi?

Soruyorum Sayın Aydınus! Nedir Türk futbolunun bu Fırat hocadan çektiği! Dün Trabzonspor'u yakan bu hakemler, yarın Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı da yakacaklar. MHK susacak! Fırat Aydınus'u birkaç maç dinlendirecek veya dinlendirme cesaretini bile gösteremeyecek. Bekleyip göreceğiz!

"UYDURUK PENALTIDAN ÖNCE EL VAR"

Geçen sezon, Trabzonspor'u yakan, Başakşehir'in şampiyonluk yolunu adeta açan Fırat hoca, dün yine uyduruk bir penaltı ile bordo-mavili takımı yaktı. Oysa Flavio'nun ayağı değmiyor bile rakibine. Hem de pozisyondan önce Gaziantepsporlu Kenan koluyla topu önüne alıyor. Yani uyduruk penaltıdan önce el var el! Uyu Fırat Aydınus uyu! Oh! Ne güzel dünya! Takımları adeta cayır cayır yak; bu işten tonla para kazan!

Geçen sezon Başakşehir maçında Skrtel'in Nwakaeme'yi ceza sahasında adeta yaka paça yere indirilişine penaltı vermeyen Fırat Aydınus, (ki Fırat Aydınus'un vermediği bu penaltı, Trabzonspor'u şampiyonluktan eden bir hatadır. MHK eski Başkanı Zekeriya Alp'in de bu maçtaki penaltı pozisyonu ile ilgili yazılı belgeyi de Fotomaç gazetesinde yayınlamıştık. Bu belgede MHK, pozisyonun Trabzonspor lehine net penaltı olduğunu ve Skrtel'e de sarı kart gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor.)

"VAR'A GİDİP PENALTIYI KILIFINA UYDURDU ADETA"

Dün yine sahnede, başrolde Fırat Aydınus vardı! Maçın son dakikasında Gaziantepspor lehine o kadar kolay bir penaltı verdi ki Aydınus... VAR'a gidip penaltıyı kılıfına uydurdu adeta! VAR ile Aydınus el ele verip, Trabzonspor'un 2 puanını daha yerle bir etti adeta... Bir Fırat Aydınus klasiği daha!Olan Trabzonspor'un puanlarına oldu! En önemlisi de şu ortaya çıktı yine! Hakemler, geçen sezon olduğu gibi yine bu sezon da Trabzonspor'u yakmaya devam edecekler. İlk 4 haftada bu belgelendi zaten! Trabzonspor sevdalısı çocukların, siz hakemlerin hataları yüzünden akan gözyaşlarının hesabını MHK Başkanı mı verecek? Yoksa sahada yakan hakemler mi? Ben temiz futbol istiyorum. Türk futbolunda adalet istiyorum kardeşim! Yarın Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a, Galatasaray'a veya başka bir takıma yine böyle bir hakem hatası olursa, aynı yorumları yapacağım. Aynı yazıları yazacağım. Bu hakemler ya düzelecek ya düzelecek! Ya da MHK ile birlikte Türk futbolundan temizlenecekler! Bir gün hakem camiasında da 'temiz eller operasyonunu yapacak yürekli biri çıkacaktır mutlaka! Yoksa daha sezonun ilk yarısı bitmeden ortalık yangın yerine dönecek! Benden uyarması beyler! Herkes aklını başına alsın! Yeter artık yeter!

REHA KAPSAL - DEJAVU

Trabzonspor'un geçen sene en büyük özelliği hücum çeşitliliğinin ve bu ezberin özellikle ön oyuncular tarafından saha içinde çok iyi seviyede uygulanmasıydı. Oyuncuların birbirini tamamlaması ve rakip yarı alanda top ayağındayken daha dikine giden hücum aksiyonları vardı.

Geçen seneki hücum dörtlüsünden Gaziantep deplasmanında bir tek Sörloth yoktu. Trabzon hücumlarında Ekuban'ın saha içinde fark yaratıp Gaziantep savunmasını tek zorlayan oyuncu olması, Afobe'nin hala takıma uyum sağlayamaması anlaşılabilir ama Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme'nin geçen seneki performanslarından uzak olması hücum çeşitliliğini etkilediği gibi Gaziantep gibi top ayağındayken 3-5-2, top rakipteyken 5-3-2 oynayan, kalabalık savunma anlayışını benimseyen ve direkt kontra oyunuyla etkili olan bir takıma karşı bordo-mavilillerin hücum oyuncularının daha fazla fark yaratması gerekirdi.

"EKUBAN HARİCİNDE RAKİP KALEYİ FAZLA TEHDİT EDEMEDİ"

Özellikle ön alan yapamayan hücum oyuncuları Ekuban haricinde rakip kaleyi de fazla tehdit edemedi. Bu da Trabzonspor'u sıkışan oyunda duran toplarla çözmesi gereken bir oyuna doğru götürdü. Burda da Pereira'nın Liverpool'daki Arnold ve Robertson'ın attığı uzun taçlar gibi kullandığı serbest vuruştan sonra Campi'nin golüyle de öne geçtiler.

Flavio ve Edgar iki tane ofansif oyuncuyla ve de geriye dönmeyen hücumcularla ikinci golü bulamazsanız sıkıntı yaşarsınız. Burda da Newton'un hamlelerinin gelmesi gerekirdi. Böyle çok maçlar çok oynayacak bordo-mavililer. Takım halinde gelgitlerin yaşandığı ama öne geçildiği oyunlarda biraz daha Newton'un elinin değip skoru koruma hamlelerini daha doğru yapması gerekecek.

"PENALTIYI İPTAL EDİP EL ATIŞI VERMESİ GEREKİYORDU"

Hakem Fırat Aydınus'un penaltıyı nasıl VAR'dan bakıp verdiyse daha öncesindeki eli görmemesi çok enteresan. Penaltıyı veriyorsan daha önceki eli de görmesi gerekirdi. Kenan bile eline değdiğini bildiğinden yüzünde şaşkınlık ifaresi vardı. Burda VAR'ın tavsiyesiyle Aydınus penaltıyı iptal edip orda el atışı vermesi gerekiyordu. Fırat Aydınus geçen sene de benzer şekilde takım şampiyonluğa giderken çok önemli 3 puanı yemişti. Kritik bir eşikte 2 puan gitmişti. Bu sene de aynı Fırat Aydınus aynı VAR uygulaması ile penaltı öncesi elle oynamayı görmeyerek geçen seneki gibi Trabzonspor'u durdurup dejavu yaşattı.

NECMİ PEREKLİ - BU NASIL FUTBOL?

Bir takım ki rakibi kendi sahasında oynamasına rağmen kendi ferdi ve takım yetenekleri ile size karşı galip gelmesi asla mümkün değil. Fakat siz bu sahada yakaladığınız ilk iki pozisyonu kullanamıyorsunuz. Buna rağmen şu veya bu şekilde ele geçirdiğiniz galibiyeti bu takım karşısında dahi koruyamadınız.

"SANKİ BU TAKIMDA DEĞİLLER GİBİ"

Haa penaltı meselesi var, hakem itirazların ardından VAR'dan çağırılıyor. Buna bir itirazım yok. Ama uzatma dakikaları içerisinde elden uçan üç puana üzülmemek mümkün mü? Ekuban, Baker ve Hüseyin dışında takımda göze ve dişe dokunur bir adam göremedim. Hele Abdülkadir, Nwakaeme ve Afobe sanki bu takımda değiller gibi. Adeta köy kahvesinde orta şekerli bir kahve ısmarlar vari sahada gezindiler. Hele geçen yılın Nwakaeme efsanesi ne yazık ki bir yıl içerisinde iflas ediyor

Trabzonspor'un şu an oynamaya çalıştığı 4-1-4-1 oyun düzenini uygulaması şu an için eldeki kadro ile mümkün değil. Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür bir de Flavio form nazlısı futbolcular. Bunların bireysel yetenekleri ile bu yükü sırtlamaları mümkün değil. Afobe her ne kadar şu an için kapalı bir kutu ise de geriden destek bulup top alamadığı da ayrı bir vakadır.

Trabzonspor'un diğer biz zaafı da 1-0 galip durumda olmasına ve rakibinin etkisiz futboluna rağmen sahada ve oyun içinde ne yazık ki oyun performansını etkileyecek ve rakibini düşürecek vites yükseltmesini beceremedi. Dünkü maçta gösterişli bir futbol oynanmadı.

Futbol ve oyuncu yönünden istikrarsız bir görüntü de veriyor olabilirler. Büyük ümitlerle alınan bazı futbolcular henüz istenileni veya beklenileni ortaya koymuş değiller. Defans ve bilhassa orta alanda büyük aksaklıklar var. Bunun sebebi hoca ve oyuncular arasındaki iletişimin henüz oturmadığı şeklinde yorumlasak da gelecek için iyi niyet ortaya konulması halinde düzelmesini temenni ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Trabzonspor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.