LILLE'İN EN PAHALI FUTBOCLUSU OLDU!

Yusuf Yazıcı 20 saniyede keşfedildi, üç rekor rekor kırdı! Trabzonspor'dan Lille'e transfer oldu!

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille, Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı'nın transferini resmen açıkladı! Lille'den yapılan açıklamada milli futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.Genç futbolcu için 16,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceği öğrenilirken Yusuf bu rakamla birlikte üç rekor birden kırdı!

LILLE'İN EN PAHALI FUTBOCLUSU OLDU!

Daha önce Gervinho, Eden Hazard, Dimitri Payet, Moussa Sow, Michel Bastos, Lucas Digne, Abdel Kader Keita, Divock Origi, Florian Thauvin gibi yıldızları dünya piyasasına sunan Lille, Yusuf'la birlikte kulüp rekorunu kırdı.Yusuf için ödenen bonservis bedeli, kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu! Lille 2017-18 sezonunda Santos'tan Thiago Maia'yı 14 milyon Euro'ya kadrosuna katmıştı.

  • Yusuf Yazıcı 20 saniyede keşfedildi, üç rekor rekor kırdı! Trabzonspor'dan Lille'e transfer oldu!

  • Yusuf, bu listede Thauvin, Gervinho, Rio Mavuba, Dimitri Payet, Nicolas Pepe gibi yıldızları bile geride bıraktı! Bilindiği gibi Nicolas Pepe geçen günlerde 80 milyon Euro'ya Arsenal'in yolunu tutmuş ve Londra ekibinin en pahalı oyuncusu olmuştu.

  • TRABZONSPOR REKORUNU DA KIRDI!

  • Genç futbolcu altyapısında başladığı Trabzonspor'un da satış rekorunu kırdı! Trabzonspor daha önce Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke, Burak Yılmaz, Okay Yokuşlu, Stephane Mbia, Juraj Kucka gibi yıldızlarından gelir elde etmiştii. Bordo-mavililer Jaja'yı 4 milyon Euro'ya, Majeed Waris'i 4,25 milyon Euro'ya, Kucka'yı 4,28 milyon Euro'ya, Mbia'yı 5,40 milyon Euro'ya elden çıkarmıştı.Yusuf 5,40 milyon Euro'ya transfer olan Okay, 6 milyon Euro ödenen Burak Yılmaz, 6,75 milyon Euro'yla Zenit'in yolunu tutan Fatih Tekke ve yaklaşık 8 milyon Euro'luk bedelle bordo-mavililierin en yüksek satışı olan Gökdeniz Karadeniz'i de geride bıraktı.

  • TÜRKİYE TARİHİNE DE GEÇTİ!

  • Yusuf Yazıcı, Türkiye'de altyapı eğitimini alarak yurt dışına giden oyuncular arasında en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcu unvanını da aldı.Başakşehir'den Roma'ya 15 milyon Euro'ya giden Cengiz Ünder bu listede ikinci sıraya gerilerken 13 milyon Euro'yla Galatasaray'dan Atletico'ya giden Arda Turan da üçüncü sıraya düştü.İki sezon önce 10 milyon Euro'ya Angers'ten alınan Pepe, Arsenal'e transfer olurken kendisi için ödenen 80 milyon Euro, Londra ekibinin tarihinin en pahalı transferiydi.

  • 20 SANİYEDE KEŞFEDİLMİŞTİ!

    Trabzon'un Çaykara ilçesi doğumlu olan Yusuf, Boztepe mahallesinde oturan Sebahat-İsmail Yazıcı çiftinin 3 erkek çocuğundan biri.8 yaşındayken Pelitli Mahallesi'ndeki Ayfer Karakullukçu İlköğretim Okulu'nda Trabzonspor'un yaptığı seçmelere katılan Yusuf'un hayatı 20 saniyede değişmişti. Milli futbolcu o anları şöyle anlatıyor: "8 yaşındaydım. Seçmelerde maç başlar başlamaz santradan kaleye gittim gol attım. 20 saniye geçmişti, belki daha da az. Golü atar atmaz Salih hoca beni dışarıya çıkardı. Ben, seçilemediğimi düşünerek 'niye beni çıkardın' gibisinden ağlamaya başladım. Daha sonra hocam 'oğlum seçildin ne istiyorsun' dedi. Onu duyduğumda büyük bir mutluluk yaşadım, çünkü futbolu çok seviyordum.

  • 2015'TE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU!

  • Yusuf Yazıcı, Trabzonspor altyapısındayken 2015'te dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. Dünyanın zirvesine oturan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kaptanlığını yapıyordu. Yusuf o anları da şöyle anlatmıştı:"Herkes seviniyordu, kimisi mutluluktan ağlıyordu. Ben donup kaldım, hiç hareket edemedim. Daha sonra kendime geldim, takım olarak büyük sevinç yaşadık. 15 bin taraftar maçımızı izledi. Çok muhteşem bir duyguydu." Attığı 2 golün de anneler gününe denk geldiğini söyleyen Yusuf, "Hemen maçtan sonra annemi aradım, gollerimi ona armağan ettim. Babam da ağabeyime 'Yusuf hediye verdi, sen ne hediye aldın' diye takıldı." ifadelerini kullandı.

  • "AĞLAYARAK EVE GİTTİ"

  • Altyapı antrenörü Salih Tekke de Yusuf Yazıcı'nın seçmelerine ilişkin "Salim ağabey (Doğan) ile okula gitmiştik. Yusuf, hemen kendini gösterdi, ben de 'çık dışarıda bekle' dedim. Yusuf'u seçtiğim için kenara almıştım ama o ağlayarak eve gitmiş. Daha sonra ağlayarak ailesiyle döndüğünde onu seçtiğimizi söyleyince mutlu oldu." demiştiYusuf'un özelliklerini anlatan Tekke, "Yusuf, oyun becerisi olarak çok yüksek, yaratıcı bir oyuncu. Çalım atan, dripling yapan, ara pası veren, gol atan, gole teşebbüs eden bir oyuncu. Oynayarak temposunu arttırırsa Türkiye'de iyi bir yere geleceğine inanıyorum." diye konuşmuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporArdaLille
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.