Trabzonspor'dan çok sert açıklama

Trabzonspor'dan çok sert açıklama

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Medipol Başakşehir maçı sonrası açıklamalarda bulundu. duruşu bozmadan yola devam edeceklerini belirten Şahin, "Türkiye’ye tiyatro izlettiler. Süreci takip edeceğiz. Maçın hakemi ve VAR'ın başındaki hakemin düdükleri ‘gümüş’ten mi, yoksa ‘demir’den mi?” dedi. Federasyonu suçlayan Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, "Bir tiyatro sahneye koydular ve bunu koskoca ülkeye izlettiler. Bunun sorumlusu önce Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Sonrasında Merkez Hakem Kurulu’dur. Devamında Halil Umut Meler ve Fırat Aydınus’tur. Her türlü zornlğa dağmen rahatsızlık veriyoruz. Hakemin, hakemliğe ilk başlayan bir kişinin yapmayacağı hatalarla dolu bir Beşiktaş maçı yönettiğini hatırlatan Şahin, "Maçın kaderini etkiledi. 7 yanlış kararı var. Ama, bu maça tayin edildi. VAR’ın başındaki Fırat Aydınus ile beraber Trabzonspor’un hakkını ve emeğini gasp ediyorlar. Bu maçta VAR’a bir kez olsun gitmedi. Ekuban’ın pozisyonu net penaltı, kendisi de görüyor. Lakin, kulaklık işareti yaparak “VAR’ı dinliyorum’ diyor. Sonrasında izleme gereği bile duymadan devam ettiriyor.  İrfan Can yaklaşık 30 saniye boyunca “Hadi lan” diye bağırıp, el kol hareketi yapıyor, ikinci sarıdan atmıyor. Bütün pozisyonları tek tek çıkarttık! Gördük ki, yine emeğimizi yemişler" dedi.

Yanlı hakem kararlarıyla 9 puan kaybettiklerin belirten Haluk Şahin, Ankaragücü maçında 2, Beşiktaş maçında 2, Antalya maçında 2, Başakşehir maçında 3 olmak üzere 9 puanımız gasp edildiğini söyledi.  MHK Üyesi Trabzonlu Alican Lakot'u da eleştiren Şahin, ''Alican Lakot orada ne iş yapıyor? Trabzonspor, ilk yarıda Beşiktaş karşısında resmen dövüldü. Abdülkadir'e yapılanlar ortada, Amiri'nin ayağında iki tane delik oluştu. Bunlara kart bile verilmedi. Sonra gelip tekrar bizim en kritik maçımıza o maçı yöneten Halil Umut Meler atanıyor. Biz imtiyaz istemiyoruz. Adaletli ve hakkaniyetli müsabakalar yönetilmesini istiyoruz. Buna en çok ses çıkartması gerekenlen neden sessizler" diye konuştu. 

 BEŞİKTAŞ MAÇINDA 7 YANLIŞ KARARI VAR

Dakika 37. Medel, Abdülkadir Ömür’ü sırtından iterek faul yapıyor. Bariz gol şansı var. Karar devam. Serbest vuruş ve Medel’e kırmızı kart göstermesi gerekirken ne faul var ne de kırmızı kart!

Dakika 60. Caner, Abdülkadir Ömür’e kontra atağa çıkarken faul yapıyor. Sarı kart verilmesi gerekirken sadece faul veriyor. Dakika 66. Beşiktaş’ın ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golünde yardımcı hakem ofsaytı kaçırdı. Bu hata VAR tarafından düzeltildi.

Dakika 77. Caner’in Abdülkadir Ömür’ün burnuna vurduğu faul direk kırmızı kart olması gerekirken sarı kart veriyor. Bu futbolcuya eğer 60’ıncı dakikadaki faulü sonrası sarı kart verilmiş olsa en azından bu faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görecekti.

Dakika 79. Medel ceza sahası içinde Rodallega’ya net faul yapıyor. Penaltı olması gerekirken pozisyonu devam ettiriyor.

Dakika 90. Adriano Amiri’ye tabanla tekmelik bölgesine sert darbeli faul yapıyor. Net kırmızı kart olan pozisyona sadece faul verdi. Pozisyon durduğunda tedavi sırasında dördüncü hakemin uyarısıyla takım kaptanı Pereira itiraz nedeni ile sarı kart gördü.

Dakika 94. Hüseyin, Lens ikili mücadelesinde Hüseyin topa müdahale etmesine rağmen faul olmayan pozisyona faul verildi. Kullanılan serbest vuruş korner oldu ve sonrasında maç 2-2’ye geldi.

BAŞAKŞEHİR MAÇINDAKİ YANLIŞ KARARLAR

Dakika 2. Kullanılan korner atışında Rodallega’ya yapılan müdahale penaltı. Hakem devam diyor.

Dakika 3. Trabzonspor’un kullandığı korner atışında Hüseyin ile birlikte topa yükselen Clichy’e top çarparak kornere çıkmasına rağmen aut veriliyor.

Dakika 18. Kaptan Pereira’ya Clichy tarafından yapılan sert müdahale sonrasında faul veriyor ama sarı kartını çıkartmıyor. Pereira itiraz edince ona sarı kart gösteriyor.

Dakika 27. Trabzonspor hücuma çıktığı anda Ekuban topa müdahale etmeye çalışıyor. Bu sırada ayağını topa sokan Mahmut’a temas olmamasına rağmen faul çalıyor ardından Ekuban’a sarı kart gösteriyor.

Dakika 33. Ekuban’a ceza sahası içinde yapılan müdahale penaltı. Ama devam kararı veriyor. VAR’a bile gitmiyor!

Dakika 38. Arda’nın, Pereira’ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında faul veriliyor. Arda’ya kart bile gösterilmiyor. Bu müdahale Pereira’nın sol ayak kemiğinin kırılmasıyla sonuçlanıyor.

Dakika 41. Başakşehir’in attığı ikinci gol öncesinde Abdülkadir’in ayaklarına önce Arda ardından Clichy tarafından basılıyor ama hareket faul olması gerekirken devam ettiriyor.

Dakika 46. Yusuf’un Mossoro’ya yaptığı müdahalede çekme veya engelleme olmamasına rağmen faul çalıyor, Yusuf’a sarı kart veriyor. Kullanılan serbest vuruş sonrasında Başakşehir 3. golü kaydediyor.

Dakika 47. Bu gol öncesinde Arda, Ekuban’ı çekip topa doğru itiyor. Ekuban’ın dizine çarpan top golle sonuçlanıyor.

Dakika 67. Maçın 63’üncü dakikasında sarı kart gören İrfan Can, bu dakikada hakeme el kol harekete yaparak “Hadi lan” sözlerine hakem ikinci sarı kartı göstermiyor. İrfan Can, yaklaşık yarım dakika boyunca bu hareketlerine devam ediyor.

Dakika 82. Trabzonspor 4’e 3 hücuma çıkarken Rodallega’nın omzuyla indirdiği topa elle oynama kararı verildi.

Uzatma süresi 3 dakika. Karşılaşmada goller, oyuncu değişiklikleri, sakatlıklar ve kaleci Mert’in oyunu uzun süre soğutmasına rağmen ikinci yarıya sadece 3 dakika ilave ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.