Trabzonspor futbolun beşiğinde futbol öğretecek

Trabzonspor, İngiltere'de futbol okulu açacak. Tüm altyapısı tamamlanan futbol okulunun önündeki tek engel virüs salgını. Bu atılımla hem İngiltere’deki gurbetçi aileler hem de kulübün ismini duyurarak oyuncu kazanmak hedefleniyor.

Trabzonspor bir taraftan şampiyonluk mücadelesini sürdürürken bir taraftan da geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için önemli hamleler yapıyor. Türkiye'nin hemen her ilinde bir futbol okulu bulunan bordo- mavililer gözünü yurt dışına da çevirdi. Karadeniz ekibi ilk olarak da futbolun beşiği olarak tabir edilen İngiltere'nin başkenti Londra'da bir futbol okulu kurmayı kararlaştırdı. Futbol Okulları Koordinatörü Necati Özçağlayan'ın virüs salgınından önce İngiltere'ye gittiği ve burada okulun kurulması için gerekli tüm adımları attığı öğrenildi. Kulübün attığı bu adımda hem İngiltere'de bulunan gurbetçi ailelere ulaşmak hem de geniş bir futbol kültürü olan ülkede, Trabzonspor'un tanıtımını yaparak oyuncu kazanmak hedefleniyor.

AFRİKA'DA DA OKUL AÇILACAK

İngiltere'de açılacak futbol okulu, yenileri için de rol model olacak. Buradan alınacak sonuçlara göre Almanya ve özellikle Afrika'da da futbol okullarının açılması hedefleniyor. Projenin tüm altyapısının hazır olduğu ve hayatın normal akışına kavuşmasıyla birlikte hemen hayata geçirileceği de kaydedildi.

BİR GÖRÜŞ / BÜLENT TİMURLENK
İLKİ BAŞARMAK ÖNEMLİ
Ülkede benzeri olmayan projelere 'Ne gerek var' diye yaklaşanlar olabilir ama bir ilki başarmak mühimdir. Trabzonspor, altyapısına bir İngiliz aklını koydu. Londra bir futbol şehri ve çok sayıda göçmen aile var. Takip ettiğiniz alt yaş gruplarındaki oyuncuları yaş ve eğitim durumları nedeniyle Trabzon'daki altyapıya alabilmek çok zor. Türkiye'de yabancı kulüplerin açtığı futbol okulları bayilik gibi çalışan ticari işletmeler. Trabzonspor'un, Londra'daki projesine farklı yaklaşacağına inanıyorum. Nadide bir yeteneği keşfetmenin yaşının 13-14'e düştüğü çetin futbol dünyasında bu projeden 1-2 isim bile kulübe kazandırırlarsa proje başarıya ulaşır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105