Yazarların Trabzonspor - Krasnodar maçı yorumları

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3. maçında Krasnodar'ı ağırlayan Trabzonspor , Rus rakibine 1-0 mağlup oldu.Yazarlar Fırtına'nın 90 dakikasını değerlendirdi.

Fırtına derin savunmaya takıldı (Mehmet Demirkol)

Sosa’nın liderliğinde yapılan baskı zaman zaman etkileyici boyuta ulaştı. Ancak hemen her seferinde Krasnodar derin savunma ve Nwakaeme’yi kaleden uzak tutma işlerini çok iyi yaptı. Nijeryalı’nın yürüyerek adam geçebilme kabiliyetini 2’li 3’lü kademelerle sıfırladılar.

Bu da baskının karşılığı olan pozisyon sayı ve kalitesinin sağlanmasını engelledi. Rakibin bu anlamda iyi bir analiz yaptığını söylemek lazım. Diğer yandan -özellikle 2. yarının başında- baskıyı kırıp çıktıklarında Trabzonspor savunma kanatlarıyla stoperler arasına doğru paslar attılar.

Yani Ruslar’da savunma derinliği vardı, Trabzonspor ise hemen her seferinde çizgi halinde yakalandı. Bu da rakibin oyun üstünlüğü Trabzonspor’da olmasına rağmen daha net pozisyonalara girmesine neden oldu. İlk yarıda girilen 2 pozisyondan birini gol yapabilsek oyun kuşkusuz başka akacak, Nwakaeme silahı hedefi daha rahat görecekti.

Gecenin sorusu

Bu sakatlıklar ne zaman bitecek? Bitmese de nasıl azalacak?

Maçın starı 

En çok övmemiz gereken isim sanırım Yusuf Sarı. Dinamizmiyle oyunun akışına hem savunma hem de hücumda direkt katkı yaptı. İlk golü Trabzon bulsa açık alanda çok daha fazlasını görmek de mümkün olabilirdi. Dün Yusuf Sarı’yı kazanmış olmak da büyük bir kazanç.

Maçın olayı 

Sörloth’un bir santrfora destek verdiği ya da destek aldığı oyunlarla dünkü gibi görece yalnız kaldığı oyunlar arasında büyük performans farkları oluşuyor. Tek başına sırtı dönükken hava hakimiyetine rağmen sıradanlaşıyor. Ekuban’la birlikteyken durum çok farklı oluyor.

Kısa mesaj 

Ligin temposu çok düşük. Hakemlerin, hocaların, Kulüpler Birliği’nin bir araya gelip oyunu ele alışımızı gözden geçirmek şart. Dün kazanan Başakşehir de dahil enerjimiz tempomuz eksik kaldı. Bunu çözmeden iş düzelmez.

Hayal kırıklığı! (Ergun Ata)

Trabzonspor, 20. dakikadan sonra mutlak kazanması gereken bir maça çıktığını hatırlamış gibiydi sanki! O ana kadar Krasnodar'ın oyunda daha etkili olduğu gözlendi. Üstelik Süleymanov ile bir direk şansızlığı da yaşadı konuk ekip.

Bordo-Mavililer, Sosa’nın kendini bulmasıyla toparlandı. Onun orta alanda pas trafiğindeki ustalığı, kanatları da harekete geçirdi. Sağdan soldan üçüncü bölgeye taşınan topların her biri tehlike oldu.Bir ara adeta ablukaya alınan rakip kalede net pozisyonlar üretildi. Bunlarda hakkını verelim kaleci Safonoz iyi iş çıkardı. İlk yarının golsüz bitmesinin nedeni Trabzon kalesinde direk, Krasnodar kalesinde de Safonov oldu.

Krasnodar'a can suyu 

İkinci yarının hemen başında yediği şok gole karşın baskısını sürdüren ancak özellikle Sörloth ve Nwakaeme’nin kötü gününde oluşları nedeniyle skor üretemedi. Karaman’ın müdahaleleri son 25 dakikaya girilirken başladı.

Trabzonspor, Doğan ve Avdijaj takviyelerinden sonra süre daraldıkça oyun disiplinini kaybedip üzerine kontrolsüz gittiği rakibine yakaladıklarından çok daha tehlikeli pozisyonlar verdi. Nitekim uzatmalarda böyle bir durumda ikinci golü yedi ve puansız rakibine Avrupa Ligi için adeta can suyu olarak hayal kırıklığı yaşadı.

Gecenin sorusu 

4 yıl sonra Avrupa’da oynama vizesi almak Trabzonspor camiası için büyük sevinç ve övünç kaynağı olmuş, hele gruplara kalmak büyük heyecan yaratmıştı. O heyecan ve arzu kayboldu mu ne? İlginç!

Maçın starı 

Kaptan yine büyük oynadı ama bu kez gemisini kurtaramadı. Sosa, taşıdığı toplar kritik yerlere verdiği paslarla arkadaşlarına iyi servis yaptı. Sadece Yusuf Sarı kendisine biraz ayak uydurdu, yetmedi.

Maçın olayı 

Pereira’nın çizgide kalecilik deneyimi yaşaması! Portekizli oyuncu, Marcus Berg’in ilk vuruşunu ancak çelebildi, savunmadaki arkadaşlarının sadece izlediği ikinci vuruşunda çaresiz kaldı!

Kısa mesaj 

Kombine bilet satışları bitti. Ancak Trabzonspor’un özellikle bilet bulamayan taraftarı, kombine alıp maça gitmeyenlere tepkili. Haklılar; zira tribündeki boşluklar, “Bilet kalmadı” açıklamalarıyla tezat oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.