Yeni Parti Trabzon İl Başkanlığı ön seçimi 17-18 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kurucu İl Başkanı Mustafa Bak ile CHP’nin eski il başkanlarından Güzide Uzun’un yarışacağı ön seçimde üyeler, yeni il başkanını belirlemek için sandık başına gidecek.
Yeni Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda ön seçim heyecanı başlıyor. 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimde Kurucu İl Başkanı Mustafa Bak ile CHP’nin eski il başkanlarından Güzide Uzun karşı karşıya gelecek.
Parti tarafından açıklanan programa göre ön seçim süreci, 17 Ekim Cumartesi günü adaylıkların ve konuşmaların gerçekleştirileceği toplantıyla başlayacak.
ADAYLAR 17 EKİM'DE KONUŞACAK
17 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 ile 15.00 arasında Uzun Sokak’ta bulunan Konak Düğün Salonu’nda divan oluşturulacak. Ardından adaylık süreçleri ve adayların konuşmaları gerçekleştirilecek.
18 EKİM'DE TÜM İLÇELERDE SANDIK KURULACAK
Ön seçim kapsamında 18 Ekim Pazar günü Trabzon’un tüm ilçelerinde sandıklar kurulacak. Parti üyeleri, saat 09.00 ile 18.00 arasında kendi ilçelerinde oy kullanabilecek.
Ortahisar ilçesindeki üyeler ise oylarını Uzun Sokak’ta bulunan Konak Düğün Salonu’nda kullanacak.
MUSTAFA BAK İLE GÜZİDE UZUN YARIŞACAK
Ön seçimde Yeni Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Mustafa Bak ile daha önce CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinde bulunan Güzide Uzun yarışacak.
Yeni Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan çağrıda ise tüm üyeler ön seçime katılarak oy kullanmaya davet edildi.





