4 milyon çocuk  "trafik dedektifi" oldu

“Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” kapsamında bu yıl 700 bin çocuk trafik güvenliği eğitimi aldığı ortaya çıktı. Yıl sonuna kadar  1.5 milyon çocuğun bu eğitimi almasını hedefleyen bakanlık proje başladığı günden bugüne kadar  ise, 4 milyon 400 bin öğrencinin bu eğitimi  almasının sağlandığını açıkladı.

Jandarma, köy ve kırsal alanlardaki çocuklara trafik eğitimi verecek

İçişleri Bakanlığı, 03-17 yaş aralığındaki çocukların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmeleri, aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve bu alanda kamuoyunun oluşturulması amacıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde OPET Petrolcülük A.Ş. sponsorluğunda “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” hayata geçirmişti.  Proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce bu yıl  yaklaşık 700 bin öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi. Bakanlık,   2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı sonuna kadar 1,5 milyon çocuğun trafik güvenliği  eğitimi almasını hedefliyor. 

4 milyon 400 bin çocuk trafik  eğitimi  aldı

Çocuklarda trafik güvenliği  bilincini  ve farkındalığını artırmak amaçlandığı projede köy ve kırsal alanlarındaki çocukların da bu eğitimlerden yararlanabilmesi  amaçlayan İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı'nı projeye dahil ettiğini duyurdu. Ayrıca okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde “trafik güvenliği bilinci” oluşturulması ve gelecekte trafik kuralları konusunda duyarlı davranışlar sergileyecek bireylerin yetiştirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun işbirliğinde “Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü”  bu yıl Eylül ayında  imzalanmıştı. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.