Benzin fiyatlarına indirim geldi!

Benzin fiyatları son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Brent petrol varil fiyatı ve dolar/TL kurundaki hareketlilik art arda akaryakıt zammı uygulanmasına neden olmuştu. Son haftada brent petrol fiyatında gözlemlenen yüzde 8.9'luk düşüş benzine indirim haberini de beraberinde getirdi. Son dakika akaryakıt fiyatları gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Brent petrol ve dolar/TL piyasalarında süren dalgalanmalar, akaryakıt zammı ve indirimi haberlerini de beraberinde getiriyor. 15 Haziran günü benzine uygulanan indirimin ardından 16 ve 17 Haziran günlerinde peş peşe motorin zammı uygulanmıştı. Son akaryakıt zammının ardından motorin fiyatları 30 TL'yi aşmıştı. Brent petrol varil fiyatında dolar bazından yüzde 9.2, TL bazında ise yüzde 8.9 düşüş gözlemlenmesinin ardından benzine indirim geldi. İşte, 23 Haziran güncel indirimli benzin, LPG ve motorin fiyatları...​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​BENZİN FİYATLARI 27.25 LİRAYA GERİLEDİ!

15 Haziran gece yarısı itibariyle benzin litre fiyatına 97 kuruş indirim yapılmıştı. Brent petrol ve dolar kurundaki düşüşle beraber sektör temsilcileri bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 25 kuruşluk indirim yapıldı. İndirimle beraber pompa fiyatı yüzde 0.9 geriledi.

BU YIL BENZİNE YÜZDE 113 ZAM GELDİ!

Sena başında 13.30 seviyesinde bulunan dolar/TL ise 2022'de şu ana kadar yüzde 30.4 yükseldi. Bu sebeplerle benzinin satış fiyatına yıl genelinde yüzde 113 zam geldi. Benzinin litresi sene başında ortalama 12.91 liradan satılıyordu. Motorindeki yükseliş ise daha sert oldu. Sene başında 12.75 lira olan motorinin litre fiyatı bugün itibarıyla 30.05 liraya çıktı. Yani pompa satış fiyatına yüzde 136 zam geldi.

​​​​​​​MOTORİN 30 TL’YE DAYANDI!

En son 7 Haziran itibariyle 1 lira 92 kuruş zamlanan motorin fiyatına 16 Haziran Perşembe günü itibariyle 1 lira 27 kuruş zam uygulanırken bir zam haberi daha ge aldi. 17 Haziran Cuma gününden geçerli olmak motorinde 80 kuruş artış, pompa satış fiyatlarına yansıdı.

ZAMLI MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Motorinin litre fiyatı son zamla birlikte İstanbul'da 30,00 TL’ye, Ankara’da 30,09 TL’ye, İzmir’de 30,09 TL’ye yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105