HASTANEDE PANİK

 Trabzon'un  en gözde sağlık kuruluşlarından biri olan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde dizanteri salgını paniği yaşanıyor. Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 100'e yakın hastane çalışanı bulantı şikayetiyle çeşitli hastanelere başvuru yaptı. Su numuneleri temiz çıkarken, yemeklerle ilgili analizler ise devam ediyor. 

Hastalığın farelerden de kaynaklanabileceği kaydedilirken Sağlık-Sen Trabzon İl Başkanı İdris Aydın olayı yakından takip ettiklerini belirterek, "Talebimiz vakalarda etkilenen sağlık çalışanlarımızın üzerine gidilmeden ve çalışılmaya zorlanmadan hizmeti kesintisiz sürdürecek önleyici tedbirlerin alınmasıdır." dedi.

 Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde dizanteri salgını hem hastaları hem de hastane çalışanlarını tedirgin etti. Kalp hastanesi gibi önemli bir hastanede enfeksiyon taşıyan, tedavileri devam eden personelin çalıştırılmaya devam edilmesi ise eleştirilere neden oldu. Olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Sen Trabzon İl Başkanı İdris Aydın, şunları söyledi: "İlk olarak 09.08 2018 tarihinde Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesin 'de personelden 7 kişi bulantı kusma ishal şikayeti ile hastane acili ve enfeksiyon polikliniğine başvurdu. Ertesi gün (10.08.2018) aynı şikayetlerle acil servise hastane personeli ve hasta yakını başvuru sayısı artmıştır. Bu süre içerisinde aynı şikayetlerle büyük bir çoğunluğu hastane personel olmak üzere toplam 58 hasta başvurusu olmuştur. Başvuran kişilere semptomatik tedavileri yapılmış ve taburcu edilmiş olup 1 kişi yatarak tedavi edilmiştir. Bu durum 10.08.2018 tarihinde Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimine iletilmiştir." 

SU NUMUNELERİ TEMİZ ÇIKTI
 "Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğünce aynı gün hastanede kullanılan Sudan ve çevre şebekelerden su numunesi almış aynı zamanda da 08.08.2018 ile 09.08.2018 tarihinde hastanede verilen öğle yemeklerinden gıda numunesi alınmıştır. Su numunelerinin yapılan analizinde herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamıştır." 

GIDA NUMUNELERİ İNCELENİYOR 
"Gıda numune sonuçları ise henüz neticelenmemiştir. Meydana geldiği ilk günden beri yakınen takip ettiğimiz bu olayda şikayetin kaynağının tespit edilmesi konusunda Sağlık Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Birimi ve Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmiştir ve netice alınması hususunda gayretleri devam etmektedir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.