"Hiç ihanete uğramadığına inanan kimseyi bulamazsınız"

Sadakatsiz'in Gönül'ü Gözde Seda Altuner'den çarpıcı sözler: "Hiç ihanete uğramadığına inanan kimseyi bulamazsınız"

Sadakatsiz'deki oyunculuğu ile kendinden söz ettiren dizinin Gönül'ü Gözde Seda Altuner, özel röportaj verdi. Dizideki güçlü anne karakteri ile izleyiciyi etkileyen Sadakatsiz'in Gönül'ü Gözde Seda Altuner, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Sadakatsiz'in Gönül'ü Gözde Seda Altuner, dizide oynadığı savunmacı anne profiliyle Türk halkının dikkatini çekti. Dizide, ne yaşarsa yaşasın ne süsünden ne de güçlü duruşundan taviz vermeyen bir anneyi canlandıran Gözde Seda Altuner, aslında günlük hayatta çok doğal biriymiş. Son zamanlarda sosyal medya hesabının çalınmasıyla da gündeme gelen Altuner'e dizinin başarısından sosyal medyaya kadar en çok merak edilenleri sorduk.Gözde Seda Altuner, "Sonuçta, hayatında hiç ihanete uğramadığına inanan kimseyi bulamazsınız. Konu ve hikâye tabii ki izleyiciyi çeken etkenler." dedi. İşte Sadakatsiz hayranları için keyifli bir röportaj...

Sadakatsiz, Celal ile Ceren, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Avlu gibi birçok dizi ve filmde rol aldınız. Fakat okuyucularımız için kısaca sizi tanımak isteriz. Gözde Seda Altuner kimdir, oyunculuk hikâyesi nasıl başladı?

Çocukluğumdan beri bu mesleğe ilgim ve hevesim vardı. Tiyatroyu çok seviyordum. Büyüdüğüm şehirde tiyatro yoktu. Zaman zaman şehre gelen oyunlara koşa koşa giderdim. Kendimi daima o sahnedeki insanlardan biri olarak hayal ettim. Tiyatro eğitimi alabileceğim bir yerde yoktu çevremde. Okuyarak, kendi oyunlarımı yazıp arkadaşlarıma oynayarak bir şekilde bu hevesi hep canlı tuttum. Lisede kendi yazdığım bir stand-up gösteri yapmıştım. İlk kez orada kalabalık karşısında oynadım. Sonrasında üniversite için İstanbul'a geldim. Yeditepe Üniversitesi'nde Radyo Televizyon ve Sinema eğitimi alıyordum ama aklım hep çocukluk hayalim olan oyunculuktaydı. Aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin sınavına girip burslu olarak kazandım. Hayatımın en önemli kırılma noktasıydı bu. Çok iyi öğretmenler ve arkadaşlar arasında oyunculuk hikâyem başladı.

Sadakatsiz aldatılan kadınların bir nevi sesi oldu. Hatta çarşamba günlerinin en çok izlenen dizisi diyebiliriz. Bu başarının sebebi nedir sizce? Aldatılma konusunun işlenmesinin payı var mı?

Sadakat herkesin algısında farklı anlamlandırdığı ama bir şekilde herkesin yaşamında yer tutan bir kavram. Sonuçta, hayatında hiç ihanete uğramadığına inanan kimseyi bulamazsınız. Konu ve hikâye tabii ki izleyiciyi çeken etkenler. İnsanlar kendi yaşamlarında karşılığını buldukları duygulara daha fazla ilgi gösteriyor. Ancak Sadakatsiz'in başarısı bence yapılan işin ve işi yapan kadronun kalitesinden ileri geliyor. Senaryodan rejiye, yapımdan oyuncu kadrosuna çok yetenekli insanlardan oluşan ve titiz çalışan bir ekibin işi Sadakatsiz. Böyle olunca zaten belli bir çizginin üzerine çıkıyor ve seyirciyi yakalıyor projeler. Farklı kesimlerden insanları yakalayan bir hikâyesi ve yüksek bir temposu var.

"SET DIŞINDA EVDEN ÇIKMIYORUM"

Sadakatsiz'den önce de birçok dizi ve filmde rol aldınız. Ama şu an pandemi koşullarında dizi setindesiniz. Herkesin hayatında bir şeyler değişirken pandemi setleri de değiştirdi mi? Koronavirüsün sete avantajları ve dezavantajları neler oldu?

Son 1 yıl herkes için gerçekten zordu. Sadece işlerin akışı yönünden değil ruhsal olarak da hepimizi yıpratan ve yoran bir dönemdeyiz. Umarım en kısa sürede bu zor dönem geride kalır; sağlıklı bir şekilde normal hayatımıza döneriz. Pandemi her yerde olduğu gibi setlerde de bir yeni normal yarattı. Öncelikle hepimiz imkanlar dâhilinde kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Ben set dışında evden hiç çıkmamaya gayret ediyorum. Bunun dışında sette de gerekli önlemler fazlasıyla alınıyor. Sağlığımız ve rahat çalışmamız için bütün koşullar hazırlanıyor. Bunun gerçekleşmesi için emek veren çok fazla insan var. Onlara da çok teşekkür etmek isterim.

Dizide canlandırdığınız Gönül Güçlü karakterinde çocukları için "güçlü anne" profilini ayakta tutmaya çalışan ama aynı zamanda da kocası tarafından yalan söylenmiş bir kadın var. Günümüzde Gönül gibi kadınların sayısı fazla. Sizce kadınlar neden hep güçlü görünmek çabasında? Gönül'ün çocuklarını ön planda tutması doğru mu?

Gönül'ün yansıttığı 'güçlü olma' hali temelde kırılganlığın ve güvensizliğin sonucu. Aslına bakarsanız günümüz toplumunda kadınların aynı şekilde deneyimlediği ancak farklı yöntemlerle dışa vurdukları baskılanmış olma halini o bu şekilde yönetiyor. Ailesi, özellikle de çocukları Gönül için her şeyin üstünde. Üstelik kendini bu aileyi ayakta tutan figür olarak görüyor. Böyle ağır bir sorumluluk yüklemiş kendine. Doğal olarak sık sık bunun altında ezildiğini, bocaladığını görüyoruz. Mantığının felç olduğu, haklı kalabilmek için komik duruma düştüğü anlar oluyor. Bu savunma biçimi bana biraz da masumane geliyor aslında. Her anne çocuklarının iyiliğini öncelik olarak görür. Fakat Gönül geleneksel, koruyucu bir anne profilini çok aşan, üzerine vazife olmayan konulara müdahil olmaya çalışan bir karakter. Onların yaşamına ve tercihlerine saygı duyup durması gereken sınırı göremiyor. Hızını alamayıp o sınırı ihlal ettiği için de sevdiklerini korumaya çalışırken onlara zarar veriyor. Her şey bir yana ben onu gerçekten güçlü bir kadın olarak değerlendiriyorum. Özünde iyi ve sevecen biri olduğuna inanıyorum.

"SOSYAL MEDYA ZAMANLA DAHA YARARLI HÂLE GELECEK"

Dizide ailesini ayakta tutmaya özen gösteren karakteri canlandırıyorsunuz. Gerçekte de öyle misiniz? Ailenin siz de karşılığı nedir?

Ailem her zaman benim için her şeyden değerli oldu. Ancak yaş ilerledikçe ailenin ne kadar önemli ve yeri doldurulmaz bir değer olduğunu insan çok daha iyi hissediyor. Onların sağlığı, huzuru ve iyiliği yaşamımın en önemli amacı desem abartmış olmam.

Sosyal medya hesabınızın çalındığı haberlerini okuduk. Bu nasıl ve neden oldu? Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve beraberinde getirdiği bu sorunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

İki kez çalındı. 'Neden' sorusuna ben de mantıklı bir yanıt bulamıyorum. Teknik olarak nasıl yapıldığını da bilemem ama koskoca şirketlerin hatta devlet kurumlarının bile sistemine sızılabilen bir dünyada benim hesabımı ele geçirmek çok zor olmamıştır sanırım. Teknoloji hayatımızı çok kolaylaştırıyor ve daha keyifli hale getiriyor. Bunu inkâr edemeyiz. Diğer taraftan teknolojinin yaşattığı sorunlar bazen tadımızı kaçırıyor. Her şeyin aydınlık ve karanlık tarafı var. Ben amacına uygun kullanıldığı sürece daima yararlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle sosyal medya konusunda henüz bir kültürün oluşmakta olduğunu düşünüyorum. Zamanla daha da yararlı ve keyifli hale geleceğine inanıyorum.

Sadakatsiz dizisinde oynadığınız karakterle ilgili yorumlar nasıl oluyor? Hiç tepki alıyor musunuz ya da sizi mutlu eden yorumlar hangileri oluyor?

İlk bölümlerde Gönül'e tepkiler daha sert ve keskindi. Pek çok izleyici hala Gönül karakterinden çok hoşlanmıyor. Ancak bir yönüyle de eğlenceli ve komik buluyorlar. Bir nefret objesi değil ama "Ah Gönül sen yok musun" dedirtiyor. Onun halinin, tavrının, tepkilerinin izleyenlerin hayatında birinde karşılık bulduğunu düşünüyorum.

"EVDE DOĞAL VE KENDİ HÂLİMDEYİM"

Süslü, bakımlı ve alımlı bir karakteri canlandırıyorsunuz. Peki, Gözde Seda Altuner normal hayatta nasıl? Evde süslü mü yoksa doğal olmayı seven bir kadın mı? Evde vaktini nasıl değerlendiriyor?

Evde çok doğal ve kendi halimdeyim. Zaman zaman bakımsız olduğum da söylenebilir. Kuaförüm yakın arkadaşımdır. Her gittiğimde azar işitiyorum bu yüzden. Evde vakit geçirmek hayatta en sevdiğim şey olabilir. Okumak, yazmak, müzik dinlemek ve kedilerimle eğlenmek en çok keyif aldığım şeyler.

Bundan sonraki süreçte planlarınız ve hedefleriniz neler? Takipçileriniz sinemada da görecek mi sizi?

İki temel hedefim var. Birincisi oyunculuğuma sürekli bir şeyler katarak kariyerimde ilerlemek. Diğeri de yazdıklarım ve yazacaklarımla da anılabilmek. Bir gün kendi yazdığım bir filmde rol almayı çok istiyorum mesela. Hayat önümüze ne getirir bilinmez ama ben sinemada da tiyatroda da hep olmak istiyorum. Umarım dizilerde olduğu gibi perdede ve sahnede de buluşuruz önümüzdeki dönemde.

Son olarak Gözde Seda Altuner'in kısaca enlerini sormak isteriz.

Sinema mı tiyatro mu?

Tiyatro

Gönül karakterinde en sevdiğiniz özellik?

Komik olması.

En sevdiğiniz kıyafet kombini?

Spor ceket, pantolon, spor ayakkabı.

En sevdiğiniz şehir?

İstanbul

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105