ÖĞRETMEN ŞİKAYETÇİ OLUNCA...

Trabzın'da kadın öğretmenin telefon numarasını köyde arkadaşilarına dağıtan kişiye hapis istemiyle dava açıldı.

NUMARAYI KİMDEN ALDIKLARINI SÖYLEDİLER

Trabzon’un Yomra İlçesi Çamlıyurt İlkokulu’nda görev yapan kadın öğretmen N.A., 506 15.. nolu cep telefonundan sık sık aranınca, rahatsız edildiği gerekçesiyle jandarmaya şikayette bulundu. Öğretmen N.A., cep telefonuyla kendisini rahatsız eden kişilerin yakalanmasını istedi Harekete geçen jandarma kısa sğrede öğretmeni arayan H.U. ve M.U, adlı kişiyi buldu. Gözaltına alınan iki kişi cep telefonu numarasını kendileriyle birlikte zaman zaman inşaatlarda çalışan ve köylüleri oldukları işeri sürdükleri Halim A.’dan aldıklarını belirttiler.

İNŞAAT İŞÇİSİNİN AKRABASI OKULDA HAMEDE

Jandarma, H.U. ve M.U.’nun ifadelerinden yola çıkarak, Halim A.’yı gözaltına aldı. Halim A.’nın öğretmenin telini okulda hademe olarak görev yapan H.İ.C. adlı kişiden aldığı ve öğretmenle bir iş için görüştüğü ve silmediği telefon numarasını arkadaşlarına verdiği tespit edildi. Soruşturma dosyası uzlaştırma bürosuna gönderildi. N.A., cep telefon numarasını arkadaşlarına veren Halim A. ile uzlaşmayı kabul etmedi.

4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Halim A. hakkında kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçundan dava açıldı. Halim A.’nın bir yıldan 4 yıla kadar hapsini talep eden soruşturmacı savcı, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, H.U. ve M.U hakkında ise kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan takipsizlik kararı verdi.  Yapılan şikayet üzerine okulda hademe olarak görev yapan H.İ.C. adlı kişiden telefon numarasını aldığı ve öğretmenle bir iş için görüştüğü belirlenen inşaat işçisi Halim A.’nın telefon numarasını arkadaşlarına verdiği belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
şikayetöğretmenTaciz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.