ŞENOL GÜNEŞ VE KARTAL OLMAK

ALİ ÖZTÜRK ŞENOL GÜNEŞ'İ YAZDI....

Dedi: Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray’ı yenince kendinden geçmiş!.. Güneş, Beşiktaş taraftarının gönlüne girebilmek için kartalımsı akrobasi hareketleri bile yapmış. Nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: Şenol Güneş pragmatist bir isimdir. Yani yaşam felsefesi ‘faydacılık’ esasına dayanır. Kendisine faydası dokunan her şeyin yanında olabilir. Şartlara göre tavır takınır. Bugün Beşiktaş’taki duruşu ve Kartal figürünü canlandırması bunun karşılığıdır.

Dedim: Aslında ağırbaşlı, sakin biri olarak bilinir. Sizce bu özelliğini yitirdi mi?

Dedim: Kendini daha güçlü görüyorsa… Veya bulunduğu konumu umursamıyorsa öyle görüntü verir. Lakin, karşısındaki daha güçlü ise ve kendisi zordaysa en pragmatist tavırlar sergiler. Tıpkı tartışılan bu olay gibi. Özellikle kendi çıkarını önemser.

Dedi: O zaman Beşiktaş yönetimiyle sorunluydu öyle mi?

Dedim: Hem yönetimle sorunluydu hem Beşiktaş taraftarı Güneş’i hala Trabzonspor renkleri altında görüyor. Güneş işte bu zor zamanda Kartal gösterisi sunuyor.

Dedi: Bunu ilk kez yapmadı ki!

Dedim: Beşiktaş’a giderken de Trabzonspor’un 2011 şampiyonluğunu… Üstelik kendi hocalığındaki şampiyonluğu reddederek ‘İlk kez şampiyonluk tatmaya geldim’ demişti. Güneş ilkeli davransaydı, o dönemde Trabzon’un verdiği soylu mücadeleyi bir kalemde silmezdi. İstanbul dükaları karşısında bile 2011 şampiyonluğunu dillendirebilirdi.

Dedi: Trabzonspor taraftarı öfkeli. Güneş’in adının spor kompleksinden silinmesini isteyenler bile var.

Dedim: Bu mümkün değil. Bu ismi oraya Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Spor kompleksinin yapımını devlet üstlenince isim verme hakkı da devletindi. Ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon halkına rağmen o ismi verdi.

Dedi: Ne demek Trabzon halkına rağmen? Halk istemedi mi?

Dedim: Hayır ve asla. Bu kadar net. Bugünü bırakalım. O gün bile… Yani ismin konduğu dönemde bile Şenol Güneş ismi benimsenmedi. Halka sporun içinden 10 isim sunulsaydı ve aralarında Şenol Güneş de olsaydı… İlk üçe bile giremezdi. Lakin Cumhurbaşkanı öyle değerlendirmedi.

Dedi: Sayın Cumhurbaşkanı olaya sportif perspektiften mi baktı? Belki Şenol Güneş Trabzon içindeki menfi algısına rağmen dışarıda farklı bir algıyla değerlendiriliyor olabilir.

Dedim: Ben de öyle düşünüyorum. Dışarıdan bakışta Şenol Güneş ismi Trabzon’un, Trabzonspor’un en değerli isimlerinin başında görünüyor olabilir. Lakin Trabzon’da öyle değil. İsim verilen yer İstanbul’da, Ankara’da bir spor tesisi olsaydı ve Trabzon/Trabzonspor camiasını ilgilendirmeseydi sorun teşkil etmezdi. Kimseyi de ilgilendirmezdi. Lakin tesisler Trabzon’da ve Trabzonspor camiasını yakından ilgilendirince burada camianın onayı istenmeliydi. Camiaya rağmen isim verilmemeliydi.
Dedi: Aslında Şenol Güneş GEZİ’ci bir isim. GEZİ’yi destekleyen ve güzellemeler dizen bir isim. Oradan bakılınca bu isim verme işi tezat gibi gözüküyor.

Dedim: Evet… Güneş GEZİ’ci… Buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanı böyle değerlendirdi. O günlerde “Bir gün Trabzonspor camiası bir öfkeye kapılır ve o tabelaları indirirse ne olacak?.” diye yazmıştık. Dileriz bir gün bunlar yaşanmaz.

Biz yine de Trabzon tarihine not düşmüş olalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105