ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

Şiddete karşı yürüdüler

Trabzon'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Trabzon Demokratik Kadın Platformu yürüyüş gerçekleştirdi. Her yaştan kadının katıldığı yürüyüşte platform adına bildiri okundu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: 

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre 2018 yılı Kasım ayına kadar 363 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Türkiye’de yaşayan her üç kadından birinin, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kaldığı araştırma sonuçları ile sabittir. Dünya Ekonomik Forumunun 2017 tarihli Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu'na göre toplumsal cinsiyet eşitliğinin tesisi için dünya, 300 seneye ihtiyaç duymaktadır. Aynı raporun, cinsiyet eşitliği sıralamasında Türkiye, 144 ülkenin bulunduğu listede 130. sırada yer almıştır. Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddet neticesinde hayatını kaybetmektedir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre 2018 yılı Kasım ayına kadar 363 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Türkiye’de yaşayan her üç kadından birinin, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kaldığı araştırma sonuçları ile sabittir. 2017 yılında, Türkiye’deki üst düzey yöneticilerin yalnızca yüzde 18’inin kadın olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunların yanında ekonomik krizin derinleşmesi en çok biz kadınları etkilemekte; ucuz, esnek ve güvencesiz çalışan kadınların emeği kat be kat sömürülmekte, ilk işten çıkarılan da yine biz kadınlar olmaktayız"

Anahtar Kelimeler:
Kadınşiddet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105