Yaylada kurtarma operasyonu

Tabzon’un Maçka ilçesi Ayaster Yaylası ile Sürmene ilçesinin Büyükyayla ve Handüzü yaylalarında mahsur kalan vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı. Yardım çağrısı üzerine sabah saatlerinde yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri öğleden sonra Ayaster Yaylası’ndaki vatandaşa ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince vatandaşların şehir merkezine dönüş yapmaları sağlandı. Aynı şekilde Büyükyayla ve Handüzü yaylalarında mahsur kalan yaylacılar için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaylacılar ile küçükbaş hayvanlarının geri dönüşünü sağladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayla ve mezraların terk edilmesini istedi. Bahar aylarına kadar kimsenin yayla ve mezralara çıkmaması gerektiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Artık kış mevsimine geldik. Yayla ve mezralarda çok ciddi doğa olayları ile karşılaşabiliriz. Elbette nerede olursa olsun tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Lakin can ve mal güvenliğimiz için bahar aylarına kadar yayla ve mezralarıa çıkılmaması gerekiyor. Bu hususu hemşehrilerimden özellikle rica ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BelediyeYaylaKurtarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.