25 orman sahası kira ilanına çıktı

Orman Genel Müdürlüğü, Trabzon ve Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu 12 ilde toplam 172 hektar büyüklüğündeki 25 özel ağaçlandırma sahasını ilana çıkardı. 25 Ağustos’a kadar başvuruların alınacağı sahalar, gelir getirici orman yetiştirmek üzere 49 yıllığına bedelsiz tahsis edilecek. Özel ağaçlandırmaya hibe desteği de verilecek. Orman Genel Müdürlüğü, Trabzon ve Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu 12 ilde toplam 172 hektar büyüklüğündeki 25 özel ağaçlandırma sahasını ilana çıkardı. 25 Ağustos’a kadar başvuruların alınacağı sahalar, gelir getirici orman yetiştirmek üzere 49 yıllığına bedelsiz tahsis edilecek. Özel ağaçlandırmaya hibe desteği de verilecek. İlana çıkılan sahalar için 25 Ağustos’a kadar gerçek ve tüzel kişiler müracaat edilebilecek. Başvurular, müracaat süresi içerisinde ilan edilen sahanın işletme müdürlüğüne yapılacak. İlana çıkarılan sahalar ilgili orman işletme müdürlüklerince kura çekilerek tahsis edilecek. Söz konusu sahalarda orman köylülerinin ceviz, badem, zeytin gibi gelir getirici türlerle 3 hektara kadar yapacağı özel ağaçlandırmalarda yüzde 65 hibe desteği verilecek. Gerçek ve tüzel kişilerin özel ağaçlandırma çalışmalarında hibe tutarı yüzde 25 olacak. Hibe desteğinde üst limit 100 bin TL’yle sınırlı tutulacak.

ORTALAMA BÜYÜKLÜK 7 HEKTAR

Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer, 2017 yılında ilan edilen özel ağaçlandırma sahaları hakkında Para Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. 9 Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki 12 ilde saha tespitleri yapıldığını belirten Yüzer, toplam büyüklüğü 171,91 hektar olan 25 adet farklı sahanın belirlendiğini kaydetti. İlana çıkılan sahaların ortalama büyüklüklerinin 7 hektar olduğunu ifade eden Yüzer, başvuruların 26 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

BİRDEN FAZLA BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Orman Genel Müdürlüğü’nün bu yıl ilana çıkardığı bozuk orman alanları Adana, Osmaniye, Antalya, Balıkesir, Denizli, Erzincan, İzmir, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Gümüşhane ve Trabzon illerinde bulunuyor. Kura çekimi sonrasında bedelsiz ve 49 yıllığına tahsis edilecek bu sahalara, bozuk orman arazisinin bulunduğu yerde yaşayan orman köylülerinin yanı sıra, gerçek ve tüzel kişiler de müracaat edebilecek. Talipliler birden fazla saha için müracaat edebilecek. İlan edilen sahalara başvuru ücreti, sahanın büyüklüğüne göre 600 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Özel ağaçlandırmaya konu edilen sahaları yerinde görmek isteyenlere ilgili orman idaresince gerekli yardım ve destek verilecek. Kura, komisyon tarafından katılımcıların huzurunda yapılacak. Kura sonucu ilk çekilen müracaatçıdan başlamak üzere ilk üç kişinin yer aldığı hak sahipliği sıralama tutanağı düzenlenecek. İlk sırada yer alan kişi olarak hak sahibi olarak belirlenecek. Başvuru bedelleri daha sonra iade edilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.