ABD BASKI  YAPTI ZARRAP SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Hakan Atilla davasının az sonra başlaması bekleniyor. DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi. Öte yandan, Hakan Atilla davası için seçilen jüri üyelerinin detayları ortaya çıktı.

New York'taki Hakan Atilla davasının kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiği ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi.

Hakim Berman, uzatma talebini reddettikten sonra savcılardan Sid Kamaraju’ya ‘Bugün kimleri tanık olarak çağıracaksınız’ diye sordu.

Savcı ise "OFAC’tan bilirkişi Mark Dubowitz, FBI ajanı Lisa Palluconi, FBI tanığı Bülent Bulut ve eğer zaman kalırsa Reza Zarrab savcılığın tanıkları olarak bugün kürsüye çıkacaklar" cevabını verdi.

JÜRİ ÜYELERİ BÖYLE SEÇİLDİ....

ABD vatandaşları için zorunluluk olan jüri üyeliği için adaylara ömürleri boyunca iki veya üç defa çağrı yapılıyor.  Adaylar, çok önemli bir mazeret gösteremedikleri durumda mahkemeye gelmek zorundalar.

Ellerindeki çağrı mektuplarında gösterilen zamanda mahkeme binasına gelen yaklaşık 500 aday önce büyük bir salonda toplandıktan sonra, çekiliş yöntemi ile gidecekleri duruşma salonu belirleniyor.  Her birine tanıtıcı numara verilen adaylar duruşma salonuna gittiklerinde onları daha ismini bile bilmedikleri davanın hakimi, savcıları, avukatları ve sanıkları ayakta karşılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.