Adalet Hanım Operasyonu

Adalet Hanım operasyonu

TRABZON’DA Adalet Şanlı adlı kadını dolandırmak isteyen iki kişi düzenlenen operasyonla yakalandı. 0506 11986..  nolu hattan Adalet Şanlı’yı arayan ve kendisini istihbarat şubeden Aydın olarak tanıtan dolandırıcı, genç kadına kuyumcu soygununa adının karıştığını belirterek, şüpheli olduğunu söyledi. Evdeki 7 bin TL, 3 adet bilezik, 3 çift küpe, 3 adet altın yüzük, iki adet kolye, 11 adet çeyrek altın ve bir adet cumhuriyet altınını yanına alarak verilen adrese giden Adalet hanım  buluşma yerindeki iki kişiden şüphelendi. Adalet Şanlı, polisten yardım istedi. Devreye giren polis 2 dolandırıcı yakaladı.

TRABZON’DA Adalet Şanlı adlı kadını dolandırmak isteyen Şanlıurfalı Rıdvan Y. ve Muhammet E.S. adlı iki kişi düzenlenen operasyonun ardından tutuklandı.

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITTI

Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Adalet Şanlı, 0506 11986..  nolu hattan kendisini arayan ve istihbarat şubeden Aydın olarak tanıtan bir kişi, kuyumcu soygununa adının karıştığını belirterek, şüpheli olduğunu söyledi. Evdeki altınları ve paranı bankadan çekmesini bir poşete koyarak verecekleri adrese gelmesini istedi. Telefonu kapatmamasını isteyen dolandırıcı Adalet Şanlı’ya buluşma noktasında kendisini bekleyen sivil polise çantayı teslim etmesini istedi.

CEZAEVİNE ATMAKLA TEHDİT ETTİ

Dolandırıcı telefon görüşmesi sırasında Adalet Şanlı’yı, ‘İstediklerimi yapmazsan seni cezaevine gönderirim. Hatta eşini de gönderirim’ diye tehditler savurdu. 7 bin TL, 3 adet bilezik, 3 çift küpe, 3 adet altın yüzük, iki adet kolye, 11 adet çeyrek altın ve bir adet cumhuriyet altınını yanına alan Adalet Şanlı buluşma noktasına gitmek üzere evden çıktı.

Gözyaşlarına boğulan Şanlı, buluşma noktasında çantayı vereceği kişiden şüphelenince polisten yardım istedi.

DOLANDIRICILIKTAN HAPİS İSTENDİ

Yakalanan Rıdvan Y. ile Muhammet E.S. dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her iki şüpheli hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı, iki kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık suçu işlediğini iddia etti. Savcı iki şüphelinin iki yıldan 7 yıla kadar hapsini talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.