AİLELERİ UYARDI

Trabzon´un Düzköy ilçesinde ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki Fatma B.'nin, ilçede boş bir evde tavana iple asılı halde cesedinin bulunması intihar ihtimalini beraberinde getirirken çocuk intihar oranlarında son yılarda artış yaşandığı gözlemlendi. Trabzon Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürü Ahmet Kurt, ailelerin çocuklarına yönelik yüksek beklentilerinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti. Kurt “Ailesinin beklentisine ulaşamayan çocuk kendini değersiz hissedebilir. Bu durum depresyonun ya da diğer psikolojik sorunların tetiklenmesine yol açabilir.  Ve nihayetinde içe yönelik bir saldırganlık ile intihar girişimleri olabilir.”dedi.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN PROPLEMLERE DÖNÜŞEBİLİR

Anne ve babaların çocukları için iyi bir gelecek ve eğitim istediğini belirten Kurt “Bu beklenti ve tutum doğrudur. Ancak bazı ailelerin çocuğa yönelik beklentilerinde ‘İyi bir okulu kazanma ve iyi bir okulda okuma’ gibi beklentilerde ‘haddi’ aştığını üzülerek gözlemliyoruz. Ailenin salt çocuğun eğitim geleceğine odaklanması, çocuğun kendi potansiyelinin üzerinde beklentiler çocuğun üzerinde telafisi mümkün olmayan psikolojik problemlere dönüşebilir. Bu problemlerden en küçüğü sınav kaygısı en büyüğü ise düşünmeyi istemediğimiz intihar girişimleri bile olabilir.” dedi.

HADDİ AŞAN BİR AİLE TUTUMUNU TASVİP ETMİYORUZ

Ailesinin beklentisine ulaşamayan çocuğun kendini değersiz hissedebileceğine dikkat çeken Kurt “ Bu durum depresyonun ya da diğer psikolojik sorunların tetiklenmesine yol açabilir.  Ve nihayetinde içe yönelik bir saldırganlık ile intihar girişimleri olabilir.   Çocuklarımızın sahip olacakları her hangi bir şey onların varlıklarından daha değerli değildir.  Dolayısı ile çocuklarımızın ihtiyaçlarını değerlendirirken fiziksel psikolojik ve sosyal yönü ile dengeli davranmalıyız. Okul başarısını sonuç odaklı olarak görmekten vazgeçmeliyiz. Hangi alanda olursa olsun çocuğa yönelik beklentilerde haddi aşan bir aile tutumunu asla tasvip etmiyoruz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105