AK PARTİ VEKİL KAYBETTİ...

24 HAZİRAN seçimlerinde AK Parti Türkiye genelinde bir önceki genel seçimlere göre aralarında Trabzon’un da bulunduğu 27 ilde vekil sayısını koruyamadı ve azalttı. 11 ilde ise vekil sayısını artırmayı başaran AK Parti 2 ilde ise vekil çıkaramadı. 9 ilde ise yeni sistem gereği vekil sayısı artmasına rağmen AK Parti’nin vekil sayısı yine azaldı.

AK PARTİ Türkiye genelinde 1 Kasım seçimlerinde kazandığı vekil sayısını 24 Haziran seçimlerinde koruyamadı. 1 Kasım’da 316 milletvekili kazanan AK Parti 24 Haziran’da 295 milletvekili kazanabildi. AK Parti 36 ilde oy kaybına uğrarken 27 ilde bunun bedelini vekil kaybederek ödedi. Milletvekili kaybedilen iller arasında Trabzon, Ordu ve Samsun da var.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kesin sonuçları açıkladı. Bu sonuçlara göre 1 Kasım seçimlerinde % 66,81 oranına karşılık 315 bin 194 oy alan AK Parti Trabzon’da 24 Haziran seçimlerinde yaklaşık 11 puanlık bir kayıpla % 55,98 orana karşılık 274 bin 446 oy aldı. 40 bin 748 oy kaybı yaşayan AK Parti 5 olan milletvekili sayısını da 4’e düşürdü. AK Parti 4. Milletvekilliğini ise kıl payı yani 800 gibi bir oyla kazandı.

VEKİL SAYISI ARTMASINA RAĞMEN...

AK Parti Türkiye genelinde bir önceki genel seçimlere göre 27 ilde vekil sayısını koruyamadı ve azalttı. 11 ilde ise vekil sayısını artırmayı başaran AK Parti 2 ilde ise vekil çıkaramadı. 9 ilde ise yeni sistem gereği vekil sayısı artmasına rağmen AK Parti’nin vekil sayısı yine azaldı.

İŞTE VEKİL KAYBEDİLEN İLLER

Adana (1), Aksaray (1), Ankara (2), Antalya (1), Düzce (1), Erzurum (1), Iğdır (1), İstanbul (3), Kahramanmaraş (1), Kastamonu (1), Kayseri (1), Kırıkkale (1), Kırşehir (1), Konya (2), Kütahya (1), Malatya (1), Nevşehir (1), Ordu (1), Sakarya (1), Samsun (1), Şanlıurfa (1), Sivas (1), Tokat (1), Trabzon (1) ve Yozgat (2).

VEKİL SAYISINI ARTIRAN İLLER

Aydın (1), Balıkesir (1), Bitlis (1), Diyarbakır (1), Hakkari (1), Manisa (1), Şırnak (1), Van (1) ve Yalova (1).

SIFIR ÇEKİLEN İLLER

AK Parti Iğdır ve Tunceli’den milletvekili çıkaramadı. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde milletvekili çıkaramadı Hakkari’de ise bu kez vekil çıkarmayı başardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.