Bu Kararı Kınıyoruz…

Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin aldığı kararın sorumsuzca ve bölgeyi ateşe atan bir karar olduğunu bildirirken bu talihsiz beyanın Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına da aykırı olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, "ABD yönetiminin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve reddediyoruz. Bu karar, uluslararası hukukun ve ilgili BM kararlarının açık bir ihlalidir. ABD Başkanının Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi ve buna bağlı adımlar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Orta Doğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasıyla çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır. ABD’nin bunu görmezden gelmesi kabul edilemez! Filistin’in bağımsızlığını kazanması tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluktur. Aziz milletimiz bunun savunucusu olmaya devam edecektir. ABD yönetimini son derece olumsuz sonuçlar doğuracak olan bu yanlış kararı gözden geçirmeye ve Kudüs’ün çok kültürlü kimliğine ve tarihi statüsüne halel getirecek hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.