FETÖ DOLANDIRICISINI KAMERALAR ELE VERDİ

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle korkutulan Kamil D., korkusu yüzünden 35 bin TL parasını dolandırıcıya kaptırdı. Polis dolandırıcı bankanın güvenlik kamerası görüntülerinde buldu. 
‘POLİSİM DEDİ’ PARA TALEP ETTİ 
Trabzon’da yaşayan Kamil D. adlı kişiyi 505 208… nolu cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, arkadaşlarının FETÖ/PDY olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını ileri sürerek, kendisinden para talebinde bulundu. Bunun üzerine korkan Kamil D. Trabzon’da bankaya giderek, kendisini arayan kişinin verdiği hesaba 35 bin 370 TL yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Kamil D. polise giderek yardım istedi. 
DOLANDIRICIYI KAMERA YAKALADI
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma üzerine Kamil D.’yi arayan cep telefonunun Stephan A. adlı kişiye ait olduğunu belirledi. Böyle birinin Türkiye’de olmadığını tespit eden polis, paranı çekildiği hesabın kime ve nerede olduğunu araştırdı. Paranın Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde bir bankadan çekildiğini tespit eden polis, bankaya yazı göndererek, parayı çeken şahsın güvenlik kamera görüntüsünü istedi. Parayı çeken kişinin Ali A. olduğu belirlendi. 
HEM HAPİS HEM PARA CEZASI İSTENDİ 
Şanlıurfa’da gözaltına alınan Ali A. iş adamı olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamayı reddetti. Yapılan soruşturma sonucunda Al A. hakkında kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Savcı, Ali A.’nin iki yıldan yedi yıla kadar hapsini ve beş bin güne ka¬dar adli para cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Bu arada kullanılan telefonun sahibi olduğu belirlenen Stephan A. hakkında takipsizlik kararı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.