HÜKÜMETE YOL GÖSTERDİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli üniversite sınavını kazanan gençler üzerinden devlete mesaj verdi: “Geçlerimize sahip çıkın, çocukları cemaat ve tarikatların eline bırakmayın.”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, üniversiteyi kazanan gençleri kutladı. Üniversiteyi kazanan gençlere devletin sahip çıkmasını isteyen Kuvvetli, devletin gençleri cemaat ve tarikatların eline teslime etmemesini istedi. Devlet yurtlarına öncelik verilmesi huşunda uyarılarda bulunan Azmi Kuvvetli, “Devlet yurtlarına öncelik verilmelidir. Her şeye para bulan hükümet söz konusu gençlerimiz olunca mali kaynak yetersizliğinden bahsetmektedir. Üniversite gençlerinin yurt imkânının yeterince karşılanmamasının, mali kaynak yetersizliğinden değil siyasi tercih kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Her kente stat yapan, çift yol yapan, cumhurbaşkanına dünyada benzeri olmayan “saray” yapan, uçak filosu alan bir devletin gençlerimiz söz konusu olduğunda kaynak yetersizliği açıklaması komik olmaktadır. Bu politikanın, AKP iktidarının orta eğitimde dönüştüremediği çocuklarımızı cemaat ve tarikatlarının kucağına atarak, dönüştürme projesi olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimize yüksek standartlarda yurt imkânları sunularak ne olduğu belli olmayan cemaatlerin ve vakıfların elinden kurtarılmalıdırlar.” dedi.

ÖNCELİK EĞİTİM OLMALI

Hükümetin önceliğinin nicelik açısından çok üniversiteye sahip olmaktan daha önemlisi, üniversitelerimizin nitelikli hale getirilebilmesi ve bilimsel olarak güçlendirilmesi olması gerektiğini savunan Kuvvetli. “Bu doğrultuda, üniversitelerimiz siyasi ve ideolojik tartışmalardan kurtarılmalıdır ve uluslararası seviyede rekabet edebilir “bilim merkezlerine” dönüştürülmelidir. Yükseköğretim; akademik ve bilimsel özgürlük, kurumsal özerklik, çeşitlilik, şeffaflık, hesap verilebilirlik, katılımcılık, rekabet ve kalite ilkelerini esas alarak planlanmalıdır.. Köklü ve birikimli üniversitelerimizin bölünmesi kararı derhal iptal edilmelidir. Bir daha söylüyoruz ki; YÖK kaldırılmalı, yükseköğretim reformu gerçekleştirilmelidir. Akademik özgürlük tesis edilmelidir. Öğrenim kredisi borcu olan gençlerin kredi borç faizleri silinmelidir. Aksi halde bilinmelidir ülkemizin geleceği felakettir. Hükümete tavsiyemiz; eğitim, eğitim, eğitim. Türkiye buradan kurtulacaktır. Başka bir yol yoktur.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Iyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105