Kahraman vefa bekliyor

15 Temmuz gecesi darbe girişimini hem birliğine hem de polise bildiren genç astsubay, vefa bekliyor.

POLİSLERİ KARAGAHIN BAHÇESİNE ALDI

Trabzon Jandarma Komutanlığında İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Astsubay Metin Atak, subaylık sınavını kazanınca, Ankara Jandarma Okullar Komutanlığında eğitime alındı. Eğitimin bitmesine yakın yeni görev yeri Ankara olarak belirlenen Atak, 15 Temmuz gecesi eğitim gördüğü silah arkadaşlarıyla birlikte helikoptere bindirilerek tatbikat bahanesiyle Genelkurmay Başkanlığının bahçesine indirildi. Astsubay Metin Atak, burada önce dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı yardımcısını aradı. Komutanını ulaşamayan Atak, silah arkadaşı ile birlikte bir polis memuruna ulaşarak yardım istedi. Darbeyi bildiren Metin Atak,, ardından da saklanarak yardım gelmesini bekledi.

Hain girişimin başarısız olmasının ardından gözaltına alınan Metin Atak, darbe gecesi yaptıkları 18 ayda ispatlayabildi. Ankara 17 Ağır Ceza Mahkemesi’nde Anayasal Düzeni Ortadan kaldırmaya Teşebbüs suçundan 164 askerle birlikte yargılanan Atak, “Subaylık sınavını kazandım. 11 Nisan 2016’da kursa katıldı. Darbeden bir gün önce Afyon’a harp tarihi gezisi ve tatbikata gitmek üzere hazırlık yapıyorduk. 15 Temmuz sabahı okula geldim. Eğitim ardından akşamüstü çıkarak kız arkadaşımla buluştum. Sonra tekrara okula döndüm. Gece alarm verildi. Okulun basıldığı söylendi. Kursiyerleri bahçeye çıkardılar. Okuldan çıkaracaklarını söylediler. Helikoptere binerek Genelkurmay Bahçesine indirildik. Bu sırada yanına silah almıştım. Bize içeri girmek isteyen siviller olursa belden aşağı vurun talimatı verdiler. Üsteğmen Hasan Ali Seyrek tuvalete gitme bahanesiyle bizi bulunduğumuz yerden kaçırdı.  Trabzon’da birliğimi aradım bilgi verdim. Trabzon’daki komutan vekiline ulaşamadım. Sonra bulunduğumuz yerden kaçarak başka bir yere geçtik. Silah arkadaşım Oktay Şahin’in polis olan akrabasına ulaştık. O durumu anlattı. Tuzağa düştüğümüzü söyledi. Demir parmaklar polis yardımıyla kesilerek bizi oradan çıkardılar” Atak, “Hain girişim başarılı olsaydı şu an vatana ihanet suçundan yargılanıyor, olacaktım” diye konuştu. 

MAHKEME BERAATINA KARAR VERDİ

23 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan Metin Atak yargılandığı mahkemede beraat etti. 7 Şubat 2018 tarihinde tahliye olan ve darbe sürecinde ihraç edilen Atak, daha sonra yeniden göreve döndü. Astsubay Metin Atak, şimdi haklarının iade edilmesini bekliyor. Bu arada Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi 64 askere müebbet hapis cezası verirken, 100 askerin de beraatına karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.