Özel Harekat Askeri mangalı tutuşturmak isterken kendi tutuştu

27 yaşındaki özel harekatçı adayı izin gününde arkadaşlarıyla bir araya gelip mangal yakmak isterken kaza sonucu kendini yaktı

Mangalı tutuşturmak isterken kendi tutuştu

Ordu Fatsalı olan 27 yaşındaki özel harekatçı adayı E.T. izin gününde arkadaşlarıyla bir araya gelip mangal yakmak isterken kaza sonucu kendini yaktı.

Karadeniz Bölgesinde yanık ünitesi sadece Samsun ve Trabzon’da bulunduğu için Ordu’dan Trabzon’a nakledilen E.T.’nin tedavisine Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edildi.

Özel harekatçı adayı olan 27 yaşındaki E.T. izne geldiği gün arkadaşlarıyla bir araya gelip hafta sonunu değerlendirmek istedi. Hafta sonu izin gününü köyünde eş dostlarıyla geçirmek isteyen Tarakçıoğlu mangal yapmak isterken kendini tutuşturdu. Halk arasında reşo yakıtı diye bilinen bir tutuşturucuyu mangala ilave etmek isterken meydana gelen parlama sonucu vücudunun büyük bir kısmını tutuşturan Tarakçıoğlu, ciddi şekilde zarar gördü.

REŞO YAĞI DENEN MADDE YASAKLANMALI

Reşo yağı denen tutuşturucunun her yerde kolay bir şekilde satıldığını belirten E.T. olayın nasıl meydana geldiğini şu ifadelerle anlattı: “Halk arasında reşo yakıtı diye bilinen bir tutuşturucu var. Mangalı yaktık, az yanıyordu, ateşi böyle istediğimiz gibi olmadı. Bizde bu yakıttan daha önce biraz koymuştuk biraz daha ekleyelim dedik, meğerse sonradan böyle eklenmiyormuş. Ekleme yapılırsa parlama olayı gerçekleşip etrafa sıçrayabiliyormuş. Ben bunu bilmiyordum, bunu ekleyince tişörtüme sıçradı. Olduğu gibi tişörtü yaktı ben üzerimden çıkaramadım. Reşo yağı her yerde rahat bir şekilde satılıyor ve insanlar buna ulaşabiliyor. Bence yasaklanması gerekir. Bu duruma yetkili mercilerin bir an önce el koyması gerekir.” dedi.

Özel harekatçı adayı olan E.T’nin yüzü ve vücudunda iz kalıp kalmayacağı konusunda açıklama yapan KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, henüz bir şey söylemek için erken olduğunu, iz kalıp kalmayacağının yapılan tedavi sonucu anlaşılacağını ifade etti. Türkyılmaz “ Yanık 2.derece bir yanık. Tişörtün hastamızın üzerine yapışması ona çok zarar vermiş. Henüz bir şey söylemek için erken, yapılan tedavi sonucu iz kalıp kalmayacağı anlaşılacak.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.