PKK'nın planı deşifre edildi; özel harekatçı forması giyecekler

KURYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

PKK terör örgütün faaliyetleri ortaya çıkarmak amacıyla çalışma yapan istihbarat birimleri örgüt üyelerinin emniyet binalarını ele geçirmeyi hedeflediği bilgisine ulaştı. Terör örgütü mensuplarının kurye ve işbirlikçiler aracılığıyla özel hareket polislerine ait üniforma ve kamuflaj temin etme arayışına girdiğini belirleyen istihbarat birimleri, teröristlerin özel hareket birimlerinin olaylara intikal ve müdahale şekillerini öğrenmeye çalıştıklarını belirledi. 

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRACAKLAR

PKK terör örgütünün il ve ilçe emniyet binalarına yönelik bomba yüklü araçla saldırı planladığı bilgisine ulaşan istihbarat birimleri, oluşacak panik havasından yararlanarak, artçı olarak gelecek araçtaki özel harekat mensubu kıyafetli terörist grubun emniyet binasına sızmaya çalışacağı ardından da silahlı roketatarlı tarzda fedai türü eylem yapacakları tespit etti.

KEŞİF YAPILAN NOKTALARA SALDIRACAK

PKK terör örgütünün ülke genelinde güvenlik güçlerini yanı sıra adli ve mülki erkana, önceden keşif yapılan noktalara, turizm şehirlerine, kamu binalarına ve stratejik öneme haiz bölgelere yönelik bombalı veya silahlı eylem planladığı belirlendi. Ayrıca örgütün fırsat buldukları zamanlarda canlı bombalı eylem yapacağı bilgisine ulaşıldı.

MOTOSİKLETLE EYLEM YAPACAKLAR

PKK terör yeni eylem arayışında olduğu belirlendi. Örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmada, kayyumlara, siyasi parti liderlerine, üst düzey kamu görelilerine, kanaat önderlerine, toplumda sosyal kültürel ve ekonomik kimliği olan kişilere yönelik eylem yapılabileceği deşifre edildi. Terör örgütünün bu eylemi motosikletin arkasında bulunan kask ve malzeme konulan bölüme patlayıcı yerleştirmek suretiyle eylem planladığı tespit edildi.

İSTİHBARAT 81 KENTE UYARI GÖNDERDİ

İstihbarat birimleri tarafından elde edilen bilgi Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tüm kentlere birer yazı göndererek, olası bir saldırıya karşı duyarlı olunması ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Ayrıca stratejik öneme haiz ve kontrol noktalarındaki güvenlik duvarının güçlendirilmesi hatırlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.