Şoförlerden Afrin’e Destek Konvoyu

Trabzon’da bir araya gelen yüzlerce şoför, Suriye’nin Afrin ilçesini terör unsurlarından arındırmak için operasyon düzenleyen Mehmetçik’e destek vermek için konvoy yaparak şehir turu attı. 51. gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla düzenlenen konvoya Türk bayrakları ile süslenmiş yaklaşık 300 araç katıldı.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının organize ettiği Afrin’e destek konvoyu öncesinde Mehmetçik için Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önündeki Yenimahalle fuar alanında toplanan şoförler, ‘Afrin’e tam destek’, ‘Şoförler Afrin’in yanında’, ‘Ömer Başkan bizi Afrin’e götür’ sloganları attı. Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlere destek için organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Teröre karşı Uluslararası bir mücadele veriyoruz. Bugün birlik ve beraberlik olma günüdür. Güvenlik güçlerimizi, her zaman, ne şartlarda olursa olsun desteklediğimizi göstermek istedik.” dedi.

Afrin’in terör unsurlarından temizlenmesi için TSK ve ÖSO tarafından yürütülen operasyonların 51. gününde, operasyonların devam ettiğinin altını çizen Ömer Hakan Usta, “Bugün burada devletimizin başlattığı, terör örgütlerine yönelik Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna destek olmak için bir araya geldik. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak şoför esnafımızla birlikte; uluslararası güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara karşı güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir konvoy düzenledik. Teröre karşı Uluslararası bir mücadele veriyoruz. Bugün birlik ve beraberlik olma günüdür. Güvenlik güçlerimizi, her zaman, ne şartlarda olursa olsun desteklediğimizi göstermek istedik. Afrin operasyonunun 51. günü. Terörün tamamen temizlenmesi, PKK'nın uzantılarının artık yerinde bitirilmesiyle ilgili operasyonumuz hiçbir kesintiye uğratılmaksızın devam etmektedir.

Bu iş inşallah ya bitecektir, ya da bitecektir! Başka bir alternatifi kalmamıştır. Türkiye bu kamburuyla beraber daha uzun süre gitmek niyetinde değildir. 35 yıldan beri taşınan bu kambur inşallah azalarak, bitmiş olacaktır. Türkiye ilerlemesine, büyümesine ve gelişmesine koşar adım inşallah devam edecektir.

Cenabı Mevla’m bizim için orada çarpışan Mehmetçik’imizin ve güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Afrin’e destek için yola çıkan Şoförler, Beşirli-Tanjant ve Trabzon Meydan’ın da bayrak ve kornalar eşliğinde Mehmetçik’e destek oldular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.