THY turizmi baltalıyor

Türk Hava Yolları başta olmak üzere hava yolu firmalarının Trabzon’a has uçak bilet ücretlerini değerlendiren turizmciler, firmaların yüksek ücretli bilet uygulamasının turizmi baltaladığını söylediler. DOKASAT Başkanı Mustafa Yılmaz, “Firmalar Trabzon ve bölge turizmini baltalamaya ya da nazar etmeye çalışıyor.” derken TÜRSAB Bölgesel Yönetim Kurulu Üyesi Taner Demirbulut ise firmaların kente 180 kişilik uçaklarla yolcu taşıdığını, 360 kişilik uçaklarla taşımacılık yapılması durumunda bilet ücretlerinin düşeceği ön görüsünde bulundu.
HALK MAĞDUR EDİLİYOR, THY TURİZME BALTA VURUYOR
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKASAT) Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzonluların diğer insanlara benzemediğini bu nedenle düğün, cenaze ya da özlem gidermek için her fırsatta Trabzon’a gelmesini fırsata çeviren hava yolu firmalarının şımardığını söyledi. THY ve diğer hava yolu firma Trabzon turizmine balta vurduğunu ya da nazar etmeye çalıştığını ifade eden Mustafa Yılmaz, kentteki turizm fabrikasına engel olunmaya çalışıldığını kaydetti. THY’nin ve diğer hava yolu firmalarının bölgeye profesyonel anlamda değil amatör şekilde baktıklarından söz eden DOKASAT Başkanı Yılmaz, “Hava yollarının amatör bakış açısı nedeniyle duruma ne kazanırsak diye bakıyorlar. THY devletin kurumu ama vatandaşı düşünen yok. Bu yıldan geçti önümüzdeki yıl güzel çalışmalar yapılmalı. Halk mağdur edilememeli.” dedi.
UÇAKLARDAKİ KOLTUK SAYISI ARTARSA BİLETLER DÜŞER
TÜRSAB Bölgesel Yönetim Kurulu Üyesi Taner Demirbulut, hava yolu firmalarının yüksek kâr payından dolayı Trabzon’dan vazgeçemediklerini ancak aynı zamanda kâr payından ötürü yüksek ücretlerinin bilet sattıklarını söyledi. Hava yolu firmalarının Trabzon’a 180 kişilik uçaklarla taşımacılık yapmasının biletlerin yüksek ücretten satılmasına sebebiyet verdiğini açıklayan Demirbulut, kente 360 koltuklu uçaklarla taşımacılık yapılması durumunda bilet ücretlerinin talep karşılanacağı için düşeceği ön görüsünde bulundu. Devletin Trabzon’a uçuşları daha fazla uçakla desteklemesi gerektiğini ifade eden Demirbulut, “Daha fazla uçak ve koltuk kapasitesinin olması hem halka hem de turizme önemli katkı sağlayacaktır. THY planlama yaparken bunları dikkate almalı. Yaz döneminde iç hattan Trabzon’a uçuşlar artırılsın kış döneminde ise dış hattan Trabzon’a uçuş artırılsın ki Araplar 12 ay boyunca Trabzon’a gelebilsin.” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.