Yola HES binası kurdular

TRABZON ve Gümüşhane’nin en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Santa Harabelerine ulaşımı sağlayan grup yolu tamamen asfalt ve beton hale getirilirken birHES firmasının binasını yola kurması tepkileri de beraberinde getirdi. Yörede yaşayan Alkan Keskin, “Bir kaç metre kırma işi yapıp binayı yoldan kurtarmak yerine, yolun üzerine kurulması bölgede yapılan hizmetlere gölge düşürmektedir.” dedi.

Santa Harabelerinin bir doğa harikası olduğunu kaydeden Alkan, “2016 yılında Yanbolu Vadisi Başdurak, Atayurt, Santa Grup Yolunu o kadar berbattı ki Başdurak’tan Santa’ya 2 saatte gidemiyor, yolun yarısını da araçlar gidemediği için yaya gidiyorduk. Araçlar dönüşte kesinlikle tamire giriyor, ‘bir daha gitmem’ deyip geçiyorduk. Turist kafilelerinin yolun yarısından geri döndüğünü görüyorduk. Ben bu yollarla ve bu doğayla ilgili ne yapsam, o zamanda bazı kesimlerden ‘Sana ne?’ diyenler çok oldu. Şimdi yıl oldu 2018. 2 saatte gidemediğimiz yolu artık 45 dakikada gidebiliyoruz. Yolun yarısı asfalt geri kalanı beton yol. Güzergahının yamaç ve kayalık olması ne kadar çalışmaları aksatsa da buna da şükür diyoruz. Nasıl o zaman yetkilileri göreve çağırıp eleştiri yaptıksa bugün de takdir ve teşekkür etmem gerektiğinin kanaatindeyim. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen ve Arsin Platformu Başkanımız Oktay Açar ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bölgede yapılan bir yanlışın ise hizmetlere gölge düşürdüğünü belirten Alkan, “yolla ilgili yapılan hizmet mükemmel. Ama bu kadar hizmete gölge düşüren yanlışlar da var. Örneğin o vadiyi yok eden HES’lerin  yolun tam ortasına bir HES binasını kurması gibi. Bir kaç metre kırma işi yapıp binayı yoldan kurtarmak yerine, yolun üzerine kurulması bu hizmetlere gölge düşürmektedir. Kısacası HES’lerin o vadiyi bitirmesine yöre halkı olarak seyirci kaldık kalmaya da devam ediyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi içinAnkara’da her türlü girişimi yapacağım.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.