PKK'NIN KIŞ ÜSTLENMESİNE DOĞU KARADENİZ'DE DARBE

Giresun'un Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde PKK'lı 2 teröristin yakalanması sonrası, bölgedeki geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

Son günlerde yoğunlaştırılan operasyonlarda örgüte ait çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirilirken, bölgede sıkışan teröristlerin yaşadığı panik telsiz konuşmalarına yansıdı.

Bölgenin özellikle yüksek kesimlerindeki karlı alanlarda da yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında, zırhlı araçlar ise güzergâh boyunca önlem alıyor. Çok sayıda güvenlik gücü de yaylaların giriş-çıkış noktalarına konuşlandırıldı.

PANİK TELSİZE YANSIDI

Operasyonlarda son günlerde örgüte ait çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirilirken, bölgede sıkışan teröristlerin yaşadığı panik telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarından yardım talebinde bulundukları tespit edilen ve zor duruma düştüğü anlaşılan terörist grubun bölgede sıkıştığı belirtildi. Yaklaşık 8 aylık gıda ihtiyaçlarının ele geçirilmesiyle bölgede hareket kabiliyeti azalan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hefefleniyor.

Bölgede operasyonların süreceğini bildiren yetkililer, yayla dönüşü evlerde erzak ve yaşamsal malzeme bırakılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarını da yineledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.