KLİMALARI ANLATTI

Bilim Kurulu Üyesi hangi tür klimaların zararlı olduğunu açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, insanların evlerinde ve araçlarında kullandıkları klimaların tehlikeli olmadığını söyledi. Prof Özlü, “Ortak kullanım alanları ofisler, kafeteryalar, restoranlar gibi kapalı sistem klimaların kullanıldığı yerler riskli “ dedi.

MESAFE, HİJYEN VE MASKEYE DİKKAT

1 Haziran itibarıyla normalleşmeye başlayan ülkemizde dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu tekrarlayan Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü “Sokağa çıkma yasağının kalkması, ‘haydi sokağa çıkın’ şeklinde zorlama olduğu anlamına gelmiyor. Lüzum varsa çıkalım. İşimiz varsa çıkalım. Yoksa evde oturalım. Bunaldıysak açık hava ve tenha yerlerde gezi yapabiliriz. Hereksin duyarlı olması lazım, maske takmalıyız. Mesafeyi koruyalım. Ya da ‘maskenizi düzeltin’ şeklinde uyarılarda bulunmalıyız” dedi.

“AZ KESİMİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ”

Kovid’in bulaşmaya devam ettiğin belirten Prof. Dr. Özlü, “Virüs öldürmeye devam ediyor. Bir yere gitmedi. Dikkat ederek hayatıma dönmeye dolaşıyoruz. Tedbirleri almalıyız. Maske mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz. Toplumun büyük bir kesimi uyumlu. Az kesimin bedelini hepimiz ödüyoruz. Bir kısım kişiler ‘bana bir şey olmaz’ diyor. Başkaları hasta oluyor, bedel ödüyor, evde kalıyoruz” diye konuştu. Endişe duymakta kaygılı olmakta fayda olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü,  tehlikeni devam ettiğin her şeyin normal olmadığını mesajının toplumun alması gerektiğin söylerdi.

65 YAŞ ÜSTÜNE MÜJDE VERDİ

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, insanların evlerinde ve araçlarında kullandıkları klimaların tehlikeli olmadığını söyledi. Prof Özlü, “Ortak kullanım alanları ofisler, kafeteryalar, restoranlar gibi kapalı sistem klimaların kullanıldığı yerler riskli. Kapıyı pencereyi kapatıp içerdeki havayı içeri veren klimalar risk grubunda. Kapıyı pencereleri açarak güvenlik şekilde kullanmak lazım” dedi. Prof.Dr. Özlü, AVM, havalimanı ve metrolardaki klimalarda sorun olmadığını,  taze havayı içeri içerdeki havayı ise dışarı attığını söyledi. Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, “65 yaş üstü için rahatlama geliyor” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
KLİMAAVMRisközlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.