PKK’YA GEÇİT YOK

PKK terör örgütü, Artvin üzerinden Karadeniz’e sızma planını yine hayata geçiremedi

Karadeniz’i sızmak isteyen terör örgütü üyeleri etkisiz hal getirildiği ortaya çıktı.

5 TERÖRİSTEN ÜÇÜ TERÖR LİSTESİNDE

Kars’ın Kağızman İlçesi Dibekkaya köyü kırsalı üzerinden Artvin’e geçmeyi planlayan 5 terörist etkisiz hale getirdi. Yıldırım-3 operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen teröristlerden 1'inin turuncu, 2'sinin gri listede olduğu açıklandı. Etkisiz hale getirilenler teröristlerin arasında terörden arananlarda 500 bin TL'ye kadar ödülle gri kategoride yer alan terör örgütünün sözde bölge sorumlusu olan "Hogir" kod adlı Muhammet Taşçı, "Karker" kod adlı Mehmet Emin Delen ve 2 milyon TL’ye kadar ödülle turuncu kategoride yer alan "Amed Sorhin" kod adlı Benazir Yılmaz’ın olduğu belirlendi.

MLKP’Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hava destekli operasyonda ayrıca terör örgütü MLKP'nin Karadeniz Açılımı Grubunda faaliyet yürüten "Metin" kod adlı Koray Aspir ile terör örgütünde sabotajcı olarak bilinen "Hevi Torhildan" kod adlı Dilan Olğun’un da öldürüldüğü ortaya çıktı. Bölgedeki operasyonlar aralıksız olarak devam edekken etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında kadın teröristler olduğu ve kimlik tespiti yapılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.  

TERÖRİSTLERİN TELSİZ GÖRÜŞMESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Karadeniz Açılım Grubu’nun ortadan kaldırılmasının ardından PKK terör örgütünün yeni planı deşifre olmuştu. Giresun ve Gümüşhane kırsalından Karadeniz’e sızma planının vazgeçen terör örgütü rotasını Tunceli Kars üzerinden Artvin olarak belirlemişti. Artvin üzerinden iki kez bölgeye sızma planı güvenlik güçlerine takılmıştı. 7-8 Kasım tarihlerinde hava destekli operasyonlarda etkisiz hale getirilen 15 teröristin Tunceli üzerinden Kars’a geldiği ve buradan da Karadeniz Bölgesi’ne sızma girişimi çalışmıştı. Etkisiz hale getirilen terörist için Tunceli kırsalından gerçekleşen bir telsiz görüşmesinde ‘Hevaller yola çıktı’ şeklinde konuşma yapıldığı ortaya çıkmıştı.

GEÇİŞ GÜZERGAHLARI TUTULDU KUŞ UÇURTULMUYOR

Terör örgütünün son denemesine yine güvenlik güçleri izin vermedi. Terör örgüt üyelerini etkisiz hale getiren ve bölgedeki operasyonları sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü üyelerinin Karadeniz’e geçiş güzergahlarını tutarak adete kuş uçurtmuyor. Bu arada öldürülen Türk Tarık kod adlı Barış Öner yerine bölgeyi bilen Metin kod adlı Koray Aspir'in görevlendirildiği ve bölgeye gelecek teröristlere rehberlik yapmayı planladığı ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.