“Mevcutla devam edilmezse adayım”

AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’ndan ilçede yaşanan sel felaketinin yanı sıra yaklaşan il ve ilçe kongre süreçleriyle ilgili açıklama aldık. Meydana gelen felakette devletin şefkatli elinin ilk günden beri vatandaşların yanında olduğunu belirten Terzioğlu, kongrelerle ilgili ise temayüle karşı çıktığını söyledi. Terzioğlu, İl Başkanı Revi yeniden aday gösterilmediği takdirde adaylığını açıklayacağını kaydetti.

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ VATANDAŞLARIMIZA UZANDI

İlçede yaşanan sel felaketinde 68 mahalleden 22 tanesinin zarar gördüğünü açıklayan Terzioğlu, “68 mahallenin 22 tanesinde afetten dolayı maddi hasar oluştu. Hayatını kaybeden bir vatandaşımız var, 7 tane de yaralı. AFAD’ın maddi hasar çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız olsun ilk günden beri yanımda oldular. İlçede yapılması gerekenlerle ilgili AFAD’ın raporlarını bekleyip vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Devletin şefkatli eli vatandaşlarımıza uzandı. Of’ta açılmayan ana yolumuz kalmadı. Ara mahalle yollarımız ilçe belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Karayolları, DSİ kendi bölgelerinde çalışmalarını yapıyorlar. Hasar tespit yapıldıktan sonra biz de Ankara’ya giderek gerekli çalışmaları yapacağız.” diye konuştu.

İSTİNAT DUVARINA İHTİYAÇ VAR

İlçede hasarlı evlerin olduğunu dile getiren Terzioğlu, “Yaklaşık 30-40’a yakın evde hasar var. Oturulmayacak 4 tane evimiz var. İstinat duvarına ihtiyacımız var. Duvar yapıldıktan sonra 30-40 hasarlı evimiz için sorun kalmaz. Fındıkoba, Ballıca, Kavakpınar Mahalleleri en sıkıntılı yerlerimiz. Kısmen Sefaköy de ilave edilebilir.” şeklinde belirtti. Afetten sonra 96 tane iş makinesinin ilçede seferber olup çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Terzioğlu, gece gündüz demeden çalışan operatörlere ve işçilere de teşekkür etti.

GİRESUN’DAKİ FECİ BİR AFETTİ

Giresun’un afet bölgesini de ziyaret eden Terzioğlu, “Giresun’da yaşanan afet bölgesine 2 gün önce gittim. Allah memleketimizin her yerini korusun. Giresun’daki feci bir afetti. Bir tane iş yeri dahi kalmadı.” dedi.

TOPRAKLARIMIZI DUVARLAR DEĞİL AĞAÇLAR KORUYACAK

Vatandaşları uyaran Terzioğlu, “Bu coğrafyanın evladı olarak şunu söylemek isterim. Ormanlarımıza sahip çıkalım. Ormanları çay, fındık bahçesi, yol yapmayalım. Yol medeniyettir diyoruz. Ama vatandaşımız her fındık bahçesine kadar araba yolu istiyor. Bu sefer her zamanki yağan yağmur afet meydana getiriyor. Ağaçları kesmek yerine dikmeye özen gösterelim. Ben köyümde 50 ağaç fidanı, ne kadar bulduysam diktim. Çünkü arazilerimizi tutacak olan duvardan ziyade ağaçlardır. Doğayı incitirsek bir dönüşü oluyor.” ifadelerine yer verdi.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA…

Son güne kadar çalışacağını aktaranTerzioğlu, “Of’ta 1 buçuk aylık zamanımız kaldı. İlk günkü heyecanımızla beraber hala Of’ta ne yapabilirim hesaplarının peşindeyim. Biz gayret gösteriyoruz. AK Parti’de 12 yıldır görev yapıyorum. Bir dönem başkan yardımcılığı, 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Görev süremiz boyunca oylar yukarı çıktı. Teşkilatımızla birlikte gece gündüz mücadele ettik. Bu mücadelemizi son günümüze kadar da yapacağız.” diye belirtti.

MEVCUTLA DEVAM EDİLMEZSE İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM

İl başkanlığına aday olduğunu söyleyen Terzioğlu, “İl başkanlığıyla ilgili kesinlikle bir niyetim var. İl Başkanımız görevinin başındayken çıkıp da adaylığımızı açıklamamız hem partimize hem il başkanımıza karşı doğru olmaz. Genel Merkezimiz il başkanımızla devam etmez ise ben il başkanlığına aday olduğumu açıklayacağım. İlk paylaştığım kişi Haydar Revi oldu. 12yıllık bilgi birikimimiz var. Of gibi bir yerde siyaset yaptık. Geçen 9 yılın içerisinde baktığınızda hiçbir siyasi kaos yaşanmamıştır. Oyların arttığı bir ilçede ben inanıyorum ilde de faydalı olacağız. Gerek il teşkilatımızdan gerekse ilçe teşkilatımızdan bana destek olan arkadaşlarımız var. Biz milletin adamları olmaya talibiz. En önemlisi milletin dertleriyle dertlenebilmek” dedi.

“ASLINDA TEMAYÜLÜ BIRAKACAKSIN”

Of’ta 11 aday adayının olduğunu söyleyen Terzioğlu, “Of’ta 11 tane aday adayımız var. Biz sonuçta bir tane ilçe başkanı seçeceğiz.  İstişareden çıkan arkadaşımız ilçe başkanı olacak. 11 tane adayımızla ilgili şu şunun adamıdır diye bir durum söz konusu değil. Bazıları temayüllerin neden dikkate alınmadığından şikâyet ediyor. Temayülde teşkilat yanıltılabiliyor. Aslında temayülü bırakacaksın. Oy kullanacak arkadaşlarımız kendi takdiriyle müdahale edilmeden tamamen şeffaf şekilde oyladığı takdirde kesinlikle o teşkilat, ilçeyi yanıltmaz. Benim derdim bu bayrağın bizden yukarı taşınması. İlçemizde oylar yüzde 86’ya çıktı. Oyların yüzde 50’si AK Parti üyesi. Bu yüzden seçilecek arkadaşımıza çok görev düşüyor. Çok çalışması gerekir. Kendi notlarımı da ilçemizde yapılan temayülde Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’e ilettim.” şeklinde kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.