AK Parti’de bürokrat krizi 

 TEŞKİLATIN KARARINI İKİ VEKİL DESTEKLEDİ

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse’yi uzun süredir görevden almak isteyen AK Parti İl Teşkilatı, talebini bakanlığa ileterek Köse’yi görevden aldı. Zaman zaman sosyal medyada siyasi uslübü ile öne çıkan Köse’nin alınmasına Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ile Salih Cora da destek verdi. Ancak Köse’nin görevden alınması konusunda kendilerine danışılmadığını ileri süren milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar ise bu işe çok kızdı.

KARŞI ÇIKAN DİĞER İKİ VEKİL İSE BAKANA GİDİP DURDURDU

‘Teşkilat bize neden danışmadı’ diyen iki vekil İl Başkanına tepki göstererek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti. Vekiller Balta ve Günnar, Bakan Selçuk üzerinde yoğun baskı kurarak Köse’nin iadesini istedi. Bakan Selçuk konudan İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu’nun da haberdar olduğunu belirtmesine rağmen iki vekil ısrar etti. Köse görevine iade edildi. İade sonrası İl Başkanı Revi olaya ciddi tepki gösterdi. Gözler yeniden Revi’ye çevrildi.  

ORTAHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KRİZİ

AK Parti kuruluş tarihinden bugüne hiç böylesini görmemişti. İl Başkanının yada teşkilatın aldığı bir karar vekiller tarafından bakanlara baskı kurularak geri çevrilmemişti. Aslında bu tablo hiçbir partide yaşanmaz. Hiç bir parti milletvekilleri teşkilatı yok saymaz. İl Başkanlığı zaten bunun için önemlidir. AK Parti’de garip olan ikiside daha önceden il başkanlığı yapmış iki isim... Muhammet Balta ve Adnan Günnar. Yani teşkilatçılığı bilen iki isim... Üstelik Muhammet Balta ANAP’tan beri de teşkilatçıdır. İl teşikaltını Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararını iptal ettirerek hırslarını teskin ediyorlar. İl Başkanı Haydar Revi’ye ulaşamadık. Muhtemeldir ki bu icraatını iki vekile danışmamıştır. Velevki böyle olsun. Milletvekilleri üstelik Bakan Süleyman Soylu’nun da onay verdiği bu atamayı krize dönüştürmemeliydi.  Gelelim meselenin ikinci boyutuna. Görevden alınıp tekrar döndürüler. Şükrü Köse bu saatten sonra orada görev yapabilecek mi? Her sabah işe gittiğinde tayin endişesi yaşayan bir ilçe başkanı üstelik eğitim öğretimde ne kadar başarılı olacak? Bütün bu olup bitenler AK Parti’nin ne hale geldiğinin yada getirildiğinin göstergesi olsa gerek. Bize göre bundan sonra sürecin tek yolu var. Başkan Revi kendini ortaya koyarak varlığını hissettirecek. Mesela Milli Eğitim Bakanı’nı arayarak “Sayın Bakan 3 gün içinde o tayin yapılmazsa istifa ediyorum” diyebilecek. İradesinin kadük edilmesine izin vermeyecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.