Akrabasını gözünü kırpmadan öldüren katile mahkeme de acımadı

Trabzon'un Sürmene İlçesi Fındıkca Mahallesi'nde adam öldürmeye azmettirmek ve kayınpederinin evini kurşunlama suçlarından arandığı sırada akrabası Ali Kol'u (50) ağzına dayadığı kaleşnikof tüfekle öldüren Yüksel Kol, yargılandığı mahkemede ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 ayrı suçtan ise 63 yıl hapse mahkum edildi.

MÜDÜR ÖLDÜ, YARDIMCISI YARALANDI

İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi’nde 7 Mart 1998 yılında Samsun Kapalı Cezaevi Müdürü Trabzonlu Zeki Bayrak'ı öldürüp, müdür yardımcısı Ali İhsan Atay’ı yaralayan Ali Kemal Kol 2001 yılında yargılandığı mahkeme tarafından 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Kol'u azmettirdiği iddia edilen Yüksel Kol ise 14 yıl hapse mahkum olmuştu. Kararın onanmasının ardından Yüksel Kol, sırra kadem basmıştı.

SİLAHLA KAYINPEDERİNİN EVİNİ TARADI

Kayıp olan Yüksel Kol, 2010 yılında 13 yaşındaki M.K. adlı kızı kaçırdı.  13 yaşındaki M.K.’yı kaçırmak için arkadaşlarına baklava aldıran Yüksel Kol, baklavanın içine ilaç koydu. M.K.’nın evine giden Yüksel Kol, getirdiği baklavayı evdekilere yedirmek istedi. Ailenin baklavayı reddetmesi üzerine evden çıkan Yüksel Kol ve beraberindekiler kar maskesi takarak evi basarak kaçırdı.

AKRABASINI EVİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

25 Temmuz 2015 tarihinde evine gittiği yakın akrabası Ali Kol’u ağzına dayadığı uzun namlulu tüfeğiyle öldürdü. Ali Kol olay yerinde hayatını kaybederken, Yüksel Kol silahı ile birlikte olay yerinden kaçtı. 4 Temmuz 2016 tarihinde yolunu kestiği Fatih Gümrükçüoğlu tarafından kafasına vurulan Yüksel Kol, gittiği hastanede düştüm ihbarı yaparak, sahte kimlikle hastaneye yatınca, yakayı ele verdi.

MAHKEMEDE SON SAVUNMASINI YAPTI

 ‘Beni köyden ihbar edenler var. Beni ihbar edeni tespit ettiğimde kafasına sıkacağım’ diyerek mahallede dolaştığı belirlenen Yüksel Kol, hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüle dava sona erdi. Yüksel Kol mağdur olduğunu belirterek, “Ben kimseye zorla bir şey yapmadım. Aileme de, ‘Bunlara kötü bir şey yapmayın’ diye uyardım. Yemin ederim bu adamları eve gösteriş olsun diye yanımda getirdim: bu kızın ailesine bu zahmeti verdiğim için özür dilerim. Beni bağışlasınlar. Adaletinize güveniyorum” dedi.

MAHKEME AF DİLEYEN KATİLE ACIMADI

Mahkeme, adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği Yüksel Kol’u yasak silah taşımaktan 7 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca, Yüksel Kol’u,  M.K. adı kadına yönelik istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçundan 21 yıl, konut dokunulmazlığını ihlal etmekten 4 yıl, mala zarar vermekten 1 yıl, M.K., İ.K.adlı kişiye yönelik hürriyetİ yoksun bırakmaktan her biri için 6’şar yıl, K.B., F.K. ve M.K.adlı kadınları zorla hürriyeti yoksun kılmaktan her biri için 6’şar yıl hapis cezası verdi. Bu arada Bafrda tutuklu olan sanıklar Hüseyin Hakkı K., Rıdvan Ö. Uğur K., ve Orhan Ö. hakkında M.K. adlı kadına yönelik hürriyeti yoksun kılmak suçundan her biri hakkında 6’şar yıl hapis cezası verildi. Mahkeme sanıkların hiçbirinin cezasında iyi hal indirimi yapmadı. Bu arada Yüksel kol hakkında bir davanın da 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.