Bu karardan dönülmeli!

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Sümela Manastırı’na giriş ücretinin 50 TL’ye yükseltilmesini eleştirdi. Kantarcı, “En kısa sürede yanlıştan dönülmesini istemekteyiz. 50 TL olacaksa da bu belli bir süre önce duyurulması gerekir. Acentelerimizin tur grupları bunu milli park girişinde öğrenmemeliydi.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı DÖSİM (Döner Sermaye İşletmeler Genel Müdürlüğü) kararı ile Sümela Manastırına giriş ücretleri 50 TL oldu. İşletmeci firma Sicpa tarafından uygulanan fiyat, Manastıra çıkmak isteyenler için 50 TL, milli park girişi için ise 10 TL olarak belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ise fiyat düzenlemesine tepki gösterdi. Fiyat artışı için zamanlamanın yanlış olduğunu savunan Kantarcı, “2021 fiyatı Ekim veya Kasım ayında duyurulabilirdi. Zaten pandemi ve krizin etkisiyle sektörümüz zor günler geçirmekte, iç pazarda tur otobüsleri on beş - yirmi kişi ile zararına tur yapmaktadır. Günübirlik turlar da benzer şekilde yeterli sayıya ulaşamamaktayken bu fiyat artışı anlaşılması güç bir uygulamadır.” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTEMEKTEYİZ”

Fiyatın belli bir süre önceden duyurulması gerektiğini belirten Kantarcı, “En kısa sürede yanlıştan dönülmesini istemekteyiz.50 TL olacaksa da bu belli bir süre önceden duyurulması gerekir. Satışı yapılmış, yola çıkmış acentelerimizin tur grupları bunu Milli Park girişinde öğrenmemeliydi. Ankara DÖSİM Genel Müdürlüğü’nün bunu yeniden değerlendirip, zor günler geçiren turizm sektörümüzü de düşünerek, yılsonuna kadar 10 TL uygulamasına dönmelerini talep etmekte ve beklemekteyiz.” açıklamalarında bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.