CHP Trabzon il örgütü o karara itiraz etti

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz'e verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu belirterek, "Demokrasinin rafa kaldırıldığı, düşünceleri açıklama özgürlüğünün yasaklandığı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlar susturulmaya çalışılıyor. Bunun sonucunda; eleştirmeyeceksin, tartışmayacaksın, doğruyu söylemeyeceksin. Ağzını açarsan mahkemeyi boylarsın. Ülkeyi yönetenler ne söylerse doğrudur, karşı çıkmayacaksın. Böyle davranırsanız asla sorun yoktur" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tonya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen ve 1 Nisan 2017 tarihinde  Gazeteci Yazar İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak davet edildiği 'Türkiye Nereye Gidiyor' panelinde CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz'in yaptığı açıklamalarda AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora kendisine hakaret edildiği iddiasıyla  hakaret davası açmıştı. Tonya Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim CHP'li başkan Muhammet Muhammet Karadeniz'e  'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 7 bin 80 lira adli para cezası verdi.

KONUŞMAZSAN SORUN ÇIKMAZ, KONUŞURSAN MAHKEMEYİ BOYLARSIN

Bu karar üzerine CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, Tonya Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına itiraz etti. Trabzon'un Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde bulunan Adliye binasına giden CHP'liler, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçelerini vermeden önce basın açıklamasına destek verdiler.

Ülkemizde özellikle son yıllarda OHAL ile birlikte baskı ve korku düzeni oluşturuldu diyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, "Demokrasinin rafa kaldırıldığı, düşünceleri açıklama özgürlüğünün yasaklandığı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlar susturulmaya çalışılıyor. Bunun sonucunda; eleştirmeyeceksin, tartışmayacaksın, doğruyu söylemeyeceksin. Ağzını açarsan mahkemeyi boylarsın. Ülkeyi yönetenler ne söylerse doğrudur, karşı çıkmayacaksın. Böyle davranırsanız asla sorun yoktur" dedi.

BU MAHKEME KARARI TAMAMEN SİYASİ BİR KARARDIR

CHP Tonya İlçe Başkanımız Muhammet Karadeniz, Tonya'da referandum öncesi bir kapalı salon toplantısında, Trabzon'un Tonyalı Milletvekili Salih Cora ile ilgili ve tamamen siyasi içerikli söylemleri nedeniyle açılan davada 'ADLİ PARA CEZASI' ile cezalandırılmıştır diyen Turgay Güngör, "Sonucunda; bir ilçe başkanı siyasetçinin tamamen siyasi söylemleri nedeniyle Adli Para Cezası kapsamında beş yıl süre ile aktif  ve özgürce siyaset yapmasının engellenmesi gündeme gelmiştir. Bu doğru değildir ve demokrasi ile bağdaşmamaktadır. Değerli Arkadaşlarım,  Bu durumda Tonya İlçe Başkanımız haksız ve adil olmayan bir yargı kararıyla karşı karşıyadır. Bu karar hepimize verilmiş bir gözdağıdır" dedi.

HAK HUKUK ARAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Verilen bu cezai kararın düzeltilmesi, hukukun ve adaletin tesis edilmesi için birazdan avukatlarımız aracılığı ile Trabzon Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunacağız diyen Turgay Güngör, " Gerekli hukuk yollarının sürdürülebilmesi için Tonya Asliye Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararını bekleyeceğiz. Tamamen siyasi bir içerikli dava sonrası verilen cezanın yasal hukuk yolları izlenerek düzeltilmesini bekleyeceğiz. Hukuk ve Adalet sonunda mutlaka tecelli edecektir.  Ne kadar baskı yapılırsa yapılsın, hak, hukuk, adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun, yanlış yapılan ne varsa, sonuna kadar doğruyu söylemeye hep beraber devam edeceğiz" diye konuştu.

VEKİLİN AVUKATI CENGİZHAN CORA; CHP HUKUK TANIMIYOR

CHP'nin gerçekleştirdiği Basın açıklaması ile ilgili konuşan Cora'nın avukatı Cengizhan Cora açıklamalarda bulundu. Cora "Bunlar hukukun üstünlüğü, adalet, hak, hukuk, eşitlik derler ama hukuk tanımazlar.Mahkemenin verdiği karar eğer aleyhlerine ise onlara göre karar siyasi olur.Hem verilen kararın sonuçlarının ertelenmesini isteyeceksin hem de karar itiraz edip çelişkili davranacaksın.Partilileriniz ile yapacağınız başka etkinlik yok mu ? Mahkeme önünde toplanıp basın açıklaması yapmalarının amacı verilen karara, adalete ve hukuka saygısızlıktır.Daha da ötesi hakimlere ve mahkemelere baskı yapmaktır.Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eylemidir .Asıl siyasi davranan bu hareketleri ile kendileridir.Sen birine çıkıp terörist diyeceksin sonra edepten ahlaktan siyasi eleştiriden bahsedeceksin.Kişinin onur ve saygınlığını bozan kişilik haklarına saldıran eylemler ceza kanunda suç olarak tarif edilmiştir.Sanık mahkemede suçunu dolaylı olarak kabul etmiştir.Bu işi siyasi şova dönüştürüyorlar.Adalet adalet diye dolaşıp adalete saygı duymayanlar aynaya baksın..." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105