DİN KİSVESİYLE PROVOKASYON

Gaziantep ilinde bir camide 2 Mayıs 2021 günü Furkan Vakfı tarafından ‘itikaf ibadeti’ adı altında bir provokasyona şahit olduk. Ramazan'ın ruhuna yakışmayan, devlete efelenme amacı taşıyan bir provokasyon. Tarihte hep inanç üzerinden gerçekleşen provokasyonlar başarılı olmuştur. Ancak milletimiz bu konuda şerbetlidir. Bu milletin hafızasında 15 Temmuz tazeliğini korumakta. 
Şimdi ise Furkan Vakfı'nın din adamı kisvesini giyen lideri çıktı, sahalara. FETÖ’nün “Ocaklarınıza ateşler düşsün” sözüyle, Kuytul’un “Provokasyon yapanın Allah belasını versin” sözü arasında büyük benzerlik var...
Her iki grubunda ortak yönleri din adına ne varsa sömürmeleri ve dini kendi çıkarlarına örtü olarak kullanmaları. Bir hoca düşünün, her yaptığı eylem devlete karşı sivil itaatsizlik içersin, nifak tohumları eksin. Burada asıl takılmamız gereken konu bu provokasyona bilerek veya bilmeyerek çanak tutanlar olması. Kamera ile bekleyen ve kamerayı göre göre provoke olan güvenlik güçlerimiz. Bu profesyonelliğe yakışmayan acemice bir tavır oldu.
Batıniliği, Tapınakçılığı, Gülhaç’ı ve Cizvit’i bilmeyen bu tür yapıları anlayamaz. Yine İngiliz siyasetini anlamayan bu tür yapılarla mücadeleyi anlayamaz. Bu tür yapıları gördükçe Abdülhakim Arvasi’nin şu veciz sözü gelir hep aklıma;
"İslam'ın en büyük düşmanı İngilizler'dir. İslamiyeti bir ağaca benzetirsek, başka kafirler fırsat bulunca, bu ağacı dibinden keser. Müslümanlar da bunlara düşman olur. Ancak bu ağaç bir gün filiz verebilir. İngiliz böyle değildir. Bu ağaca hizmet eder, besler. Müslümanlar da onu sever. Ne var ki, gece kimse anlamadan köküne zehir sıkar! Ağaç öyle bir kurur ki, bir daha filiz süremez. 'Vah vah.. Çok üzüldüm' diyerek Müslümanları aldatır.”
Bunu bazen içimize sürdükleri din adamı yoluyla, bazen bir ulusalcı kisvesiyle bazen de milliyetçi yada sosyalist kimlikle yaparlar. Onlar için kimliklerin önemi yoktur. Önemli olan kullanışlı insan bulabilmede. Gaziantep’te devletin otoritesine karşı sivil itaatsizlik adı altında, din kisvesine bürünen birileri fitne ateşi yakmak istedi. Üstelik her türlü alt yapıyı hazırlamışlardı. Devletin camilerine gitmeyen bu zevatlar ne hikmetse o gün camideydiler.
Fitne önce küçük bir eylemle başlar, ardından sözlü atışmalar ile devam eder, sinirler gerilir ve horoz dövüşü başlar, devamında eyleme dönüşür ve kitleler tetiklenmeye çalışılır. Kitleleri tetiklediğin anda iç karışıklıklar ortaya çıkar ve artık fitne ateşini yakmıştır. 
İşte İngiliz siyasetinin bir ülkeyi getireceği hal. Müslüman aynı delikten iki kere sokulmamalı. Güvenlik güçlerimiz ve özellikle istihbarat birimlerimiz bu tür yapılara karşı mücadeleyi profesyonelce sürdürmeli. Provokasyonu önceden haber alıp müdahaleyi ona göre gerçekleştirmeli. 
Korkumuz görünen düşmandan değil görünmeyen, bizden gibi görünen düşmandan olmalı. Bizi bizim insanımızla vurmaya çalışıyorlar.
Sonuç olarak tilkiden dinini öğrenmeye çalışırsan hırsızlığı ibadet sanmaya başlarsın. Devlet bu tür merdiven altı yapılarla mücadelede katı olmalı ve asla geri adım atmamalı. Devlete düşen temel görev gençliğe islamı doğru anlatmak, milli şuur bilincini aşılamak olmalı. Yoksa böyle fitneci güruhların tuzağına daha çok düşeriz. 
Kazım Karabekir Paşa'nın dediği gibi; "Öyle puslu ki hava, şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor." Bize benzeyen düşman en tehlikeli düşmandır, sırtınızı sıvazlarken sizi sevdiğini sanırken, o bıçağı saplayacağı yeri arıyordur. Aman dikkat.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun Ali Atmaca 3 yıl önce

Aynen katılıyorum ve ilave olarak diyorum ki: Bu Furkan vakfı, cemaat ne varsa bunlar devletin istihbari görevlileri tarafından yakınen takip edilmeli. Devlet gücünü bu gibi odakların ensesinde hissetmesi lazım geldiğine inananlardanım.

Avatar
Bayan Pipo 3 yıl önce

"Öyle puslu ki hava, şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor." sözü tümünü özetlemiş. Türk Milletinin kaderi bu işte. Kullanışlı insan çok bulunuyor ülkemde. Tarihte hep kendimizle mücadele etmişiz.

Avatar
Ahmet kurt 3 yıl önce

Helal olsun temeli sağlam kardeşime. Doğru yorumun takdire şayandır.

Avatar
Ahmet kurt 3 yıl önce

Helal olsun kardeşime. Iyi teşhis ıyi yorum. Güzel yorumlarının devamı dileklerimle.

banner63

banner105