Dolmuşlara zam kararı

Dolmuş ücreti 3 lira olacak...Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Koordinasyon toplantısında alınan kararlar hakkında açıklamada bulundu. Başkan Usta, “ Dolmuşlara zam yapmak zaruri hale geldi.” diyerek toplantıda dolmuş ücretlerine yapılacak zamla ilgili karar alındığını açıkladı. Başkan Usta, toplantıda konuşulan konuları, “Durak yerlerinin belirlenmesi ile ilgili kararlar aldık. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan dolmuşta dönüşüm sürecinin yılsonuna kadar uzatılmasıyla ilgili kararları resmiyete kavuşturduk. Dolmuş tarifelerine yapılacak zam ile ilgili görüşmeler oldu. Şuan imza aşamasındayız. İmza aşamasından sonra ne kadar zam yapılacağı kesinleşecek.” şeklinde özetledi.

ZAM YAPMAK KAÇINILMAZ OLDU

Dolmuş dönüşünün zorunlu tutulmasının zam yapılmasında etkili olduğunu kaydeden Usta, “Şoför esnafının dahil olduğu dolmuş dönüşüm süreci var. Dönüşüm sürecinde esnafımızın beli büküldü. Bir yıl önce markete gidip elli lirayla yapmış olduğumuz alışveriş aynı markette bugün iki katından daha fazla bir para vererek yapıyoruz. Dolayısıyla dolmuşlara zam yapmak bizim için artık zaruri hale geldi.  Bizim amortisman giderlerimiz var. Akü, lastik, yedek parça gibi şeylere zamlar geldi. Dolayısıyla bizde artık makul ölçüde tutarak zam yapma talebimiz oldu. Belediye koordinasyon merkezinde bu konu değerlendirdi. İlerleyen günlerde karar geçecektir. En son 2018 yılı Ağustos ayında zam yapmıştık.” İfadelerini kullandı. Edinilen bilgilere göre dolmuşlara 50 kuruş zam yapılacak. Bunun yanı sıra Belediye Otobüslerine de aynı oranda zam yapılacağı toplantıda alınan kararlar arasında yer aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kim 3 yıl önce

Hani dönüşüm yoksa zam yoktu