GÜNEBAKIŞ MAHKUM OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na iftira atan Günebakış Gazetesi'ni yargı mahkum etti. Başkan Zorluoğlu'nun evindeki belediyeye ait eşyaları Çaykara'daki köy evine gönderdiği yönündeki iftira yargı dur dedi. Davada yazı işleri müdürünü savunma gayreti içerisine giren Ali Öztürk, gazetesini kurtaramadı. Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi Ali Öztürk'ün sahibi olduğu gazeteyi 354 gün adli para cezasına çarptırdı. 7 bin 80 TL ödeyecek olan gazete, 4 bin 80 TL avukatlık masrafına mahkum edildi.Böylece gazetenin yalan haber yazdığı tescillenmiş oldu.

ZORLUOĞLU DUYURMUŞTU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu meclis konuşmasından kendisine atılan iftirayı anlatmıştı. Başkan Zorluoğlu “Ben bu gazetenin ismini vermiyorum ama ben kolay kolay hiçbir basın kuruluşunu mahkemeye vermem. Eleştirilere sonuna kadar saygı duyan bir adamım. Gerçekten bizim görevimiz de bu konuda olabildiğince saygılı olmak, sabırlı olmaktır. Ama bir konu vardı ki, benim kiraladığım evi, ev sahibi satmak istedi. Ben de alamadım, o nedenle taşınmak zorunda kaldım. O ev de eşyalı bir evdi, eşyalı ev kiralamıştık. Belediyenin bir kuruşluk eşyası da yoktur. ‘O eşyaları Çaykara’daki köy evine gönderdi’ şeklinde çok ağır, zimmetle itham eden çok büyük bir iftira vardı. Buna kayıtsız kalsaydım, kabul etmiş olacaktım. Dolayısıyla bu arkadaşlara hem ceza hem tazminat davası açtım. Ceza davası geçtiğimiz günlerde kesinleşti. Gazeteye hakaret suçu işlediği ve suçun sabit olması nedeniyle mahkûmiyet verildi. 365 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Bu bir hükümdür. Bu gazetenin iftiracı, yalancı ve hakaret eden bir gazete olduğu hukuk önünde de net bir şekilde tescil edilmiş oldu. İnşallah tazminat davası da sonuçlandığında tazminat parasını bakalım ne yaparız. Biz yargı önünde de bu mücadelemize devam ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan 2 yıl önce

Çok sevindim.

Avatar
Ahmet 2 yıl önce

Para aldıkları belediyeyi niye yazmıyorlar?

banner63

banner105