İmar kılıfına uyduruluyor

KANUNİ Bulvarı üzerinde arazileri olan ve C-18 uygulaması ile mağdur olduklarını iddia eden Çukurçayır, Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan Mahallesi sakinleri Gölçayır Ortamahalle camiinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek Trabzon Büyükşehir Belediyesini suçladılar. İmarın kılıfına uydurularak dededen kalma topraklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia eden mahalle sakinleri, bölge halkının kaosa sürüklendiğini belirterek yol güzergâhının geçtiği arazilerin kamulaştırılarak bedelinin ödenmesini istediler. Ortamahalle caminin önünde yapılan basın açıklamasını mahalle sakinleri adına Alparslan Genç okudu. Genç “Çukurçayır, Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan Mahallesini kapsayan yaklaşık 19 km’si fahiş istimlâk bedelleri ödenerek yüzde 70’i tamamlanan Kanuni Bulvarı yolunun kalan 6 km yani yüzde 30’luk kısmı bu 5 köyümüzden geçmesi planlanmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kanuni Bulvarı yolunun kalan 6 km’lik bölümünü imar yasasının 18. maddesi imar planı kılıfına uydurarak, gariban köylü vatandaşlarımızın topraklarının yüzde 40’ını haksız bir şekilde gasp etmeye çalışmasını bölge halkı olarak endişeyle karşılamaktayız” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMAYA PARA ÖDEMEDEN İMAR PLANI YAPILMIŞ

Kanuni Bulvarı yolunun yüzde 70’lik kısmının kamulaştırma yapılarak bedelinin ödendiğini belirten Genç,  kalan yüzde 30’luk kısmının bedelsiz bir şekilde vatandaşın arazisini gasp ederek yapılmaya çalışıldığını söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesini suçlayan Genç “Bölgemizi imara açarak C-18 kapsamında arazilerimizin değerlendiği ve düzgün şehirleşme imar planı yapılarak bölgemizin iyileştirileceğini belediye yetkilileri tarafımıza beyan etmiştir. Lakin imar plânı, parselizasyon ve planlamada ortada düzgün mantığa sığar bölge halkının faydasına bir imar planı görememekteyiz veya söylemleri doğrultusunda yaptılar da bize mi göstermiyorlar merak içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi. Kanuni Bulvarının geçtiği güzergâhta yolun 0 m -200 m güneyi ve 0 m’den 500 m.’ye kadar olan kuzey istikametinde daraltılmış imar uygulandığını belirten Genç “Kamulaştırmaya para ödemeden imar planı yapıldığı açık bir şekilde ortadadır. Trabzon halkı ve imar mağdurları olarak kesinlikle ülkemizin gelişmesine, yola karşı değiliz. Bu bölgede her bir vatandaş devletimizin milletimizin ayağının altına yol olacak milliyetçilik bilincine sahiptir” dedi.

BÖLGE HALKI KAOSA SÜRÜKLENİYOR

İmarın kılıfına uydurularak dededen kalma topraklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia eden Genç “ Bu durum bölgemizde sosyolojik kaosa neden olmakla beraber uzun yıllardır süregelen akrabalık komşuluk ilişkilerini derinden yaralamaya başlamıştır. Ahmet’in yerini Mehmet’e, Hasan’ın arazisine Hüseyin’i hissedar ederek bölge halkı kaosa sürüklenmektedir. Önerimiz yol güzergâhının geçtiği arazilerin kamulaştırılarak bedelinin ödenmesi. Bahse konu bu 5 köyün tamamının güney sınırlarından kuzey sınırları olan Erzurum yoluna kadar tamamının imar 18.C düzgün usulüne uygun adam kayırmadan adaletli bir şekilde yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105