NELER OLDU NELER...

SAVCILIKTA ÜÇ YILDIR BEKLEYEN DOSYA!..

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığında bazı dosyalar inanılmaz bir biçimde işlem görmüyor. Üç ayda sonuçlanan, dava açılan dosyalar da var, 3 yıla yakın bir zamandır kapağı açılmayan dosyalar da var.

MHP’li Yomra Belediye Meclis Üyesi Hasan Bayrak, 3 yıla yakın bir zaman önce ilçesinde fiili saldırıya uğradı. Ölümüne darp edilen Bayrak, haftalarca yattı. Kendisine saldırıyı Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun azmettirdiğini ileri sürerek sanıkların isimlerini de vererek şikâyetçi oldu. Ne gariptir ki Savcılık, Bayrak’ı hâlâ ifadeye bile çağırmadı. Bayrak, sokakta sıradan biri değil, Yomra’nın Belediye Meclis üyesi…

Garabet bu kadarla kalmıyor. Bu kez Hasan Bey, sosyal medya üzerinden Belediye’nin anlaşmalı mimarını eleştiriyor. Bu eleştiri savcılığa intikal ediyor. Savcılık, Hasan Bayrak hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açarak dosyayı Asliye Ceza Mahkemesine gönderiyor. Buradaki mesele yeteri kadar savcı olmamasıyla veya dosya çokluğuyla alakalı olmasa gerek. Bir yanda 3 yıldır soruşturması tamamlanmayan ağır darp gibi bir şikâyet… Diğer yanda 3 ayda soruşturması tamamlanıp mahkemeye gönderilen hakaret iddiası… Savcılık, vatandaşın ne düşündüğünü acaba neden önemsemiyor?

***

ORTAHİSAR’DA CHP AKYÜZ’LE BİR ADIM ÖNDE

Yerel seçimler öncesi Trabzon daha çok Büyükşehir’e kilitlenmiş vaziyette. Hâlbuki 350 bin nüfuslu Ortahisar çok ama çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanının başarısızlığı ve STK’larla kavgası Ortahisar’da daha fazla hissediliyor. Dolayısıyla muhalefet partileri Ortahisar’ı almak istiyor. Bu bağlamda bugüne kadar Ortahisar’la ilgili en ciddi adaylar CHP’den çıktı. Özellikle Mimarlar Odası eski başkanlarından Salih Akyüz’ün adaylığı ve söylemleri dikkat çekiyor. Akyüz önemli bir çıkış yaptı. AK Parti’nin Ortahisar için çok büyük paralar harcadığını söylüyor ama bu harcamaların ilçede sorunları daha da büyüttüğünü kaydediyor. Öyle anlaşılıyor ki ayrıntılarına girildiğinde Ortahisar’da kıran kırana bir seçim yaşanacak.

***

TACİZ VE TECAVÜZ DAVALARI ARTARAK SÜRÜYOR

Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşanan ve 13 yaşındaki kız çocuğunun dramı, aynı zamanda ulusal medyaya da yansımış ve Trabzon hafta boyu bu inanılmaz skandalı konuşmuştu. Köyde inekleri otlatan 13 yaşındaki B.Ç., aynı köyden Ş.A. isimli bir sapığın saldırısına uğramıştı. Çocuğu yakalayan Ş.A., Ç.B.’nin boğazına çökerek tecavüz etmek istemiş, 13 yaşındaki B.Ç. ise ölü numarası yaparak sapığın elinden kurtulmuştu.

Emeline ulaşamayan sapık Ş.A., 13 yaşındaki kızı öldü zannederek çalılıkların arasına sürükleyip kendince üstünü taşla örtmüş. Baygınlık geçiren B.Ç., ablasının sesine uyanıp cevap verince ölümden dönmüştü.  Sapık Ş.A. ise tutuklanmış. Caydırıcı orandaki cezalara rağmen taciz ve tecavüz olayları artarak sürüyor.

***

CORA VE TRABZON MİLLETVEKİLİNİN HAKKINI VERMEK

Trabzon gündeminin en çok konuşulan milletvekili hiç şüphesiz Salih Cora… Hepsinden ve her şeyden önemlisi, Salih Bey görevini derin bir sorumluluk çerçevesinde yürütüyor. Plan ve Bütçe Komisyonunda olması elbette önemli artı sağlıyor. Lakin her vekil aynı sorumluluğu hissetmiyor. Hissetse dahi eyleme geçemiyor veya geçiremiyor. Cora hem Trabzon sorunlarının takibinde hem de vatandaşların ve STK’ların uğrak noktası mesabesinde... Bir de AK Parti içinde Trabzon Milletvekili gibi davranıyor.

HDPKK milletvekilleriyle sık sık karşı karşıya gelen Cora, bu kez HDPKK’nın Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç’la söz düellosuna girdi. Oruç’un, AK Parti’nin Kürtlerle kavgalı olduğunu ileri süren konuşmasına ilk tepki Cora’dan geldi. Cora, “AK Parti’nin Kürtlerle bir problemi yok. Sizin gibi PKK koruyucularıyla problemi var. Siz önce PKK’ya terör örgütü deyin.” şeklinde tepki gösterdi. Oruç kürsüden konuşmasını “Yıkılan Cizre’yi, Sur’u görmüyor musunuz?” şeklinde sürdürünce Cora, “Sur’u, Cizre’yi kim yıktı? O hendekleri kim kazdı? Hendek savaşına kim hazırlık yaptı? Hadi oradan… Ayrılıkçı dil kullanıyorsun.” cevabını verdi. 

***

CEPHANELİKTE’Kİ O BİNADA SON DURUM

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un en çok konuşulan konularından biri de Cephanelik’te yasalara aykırı olarak yapılan yapı ile ilgili son durumdu. Kamu Denetçiliği Kurumunun raporundan sonra Ortahisar Belediyesi, ilgili binaya yapı kullanma ve iş yeri açma ruhsatı vermedi. Aynı zamanda bir hukukçu olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Dosya idare mahkemesinde… 10.07.2018 tarihli ‘ara karar’ ile keşif ve bilirkişi incelemesi istendi. Yargı kararını verene kadar yapı kullanma ve ruhsat veremeyiz. Karardan sonra tekrar bir değerlendirme yapacağız.” dedi. Konu artık yargının…

***
 VALİ YÜCEL YAVUZ SESSİZ SEDASIZ GİTTİ

Trabzon’da geçtiğimiz hafta çok konuşulmasa da Vali Yücel Yavuz veda etti. Trabzon’a gelişi pek gürültülü olmuştu ama gidişi sessiz ve sakin gelişti. Başmüfettişlik adı altında merkeze alınan Yavuz, şehirde kendini hissettiremedi. Vaziyeti idare ederek 2 yıl geçirdi. “Eski Trabzon Valisi Yücel Yavuz” unvanını alarak gitti. Yolu açık olsun…

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYomta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.